23948sdkhjf
>

- Muligheder vi aldrig har set før

Teknik kombineret med kunstig intelligens giver "enorme muligheder". Mere kunstig intelligens er den vej vi skal følge, siger Festo's topdirektør

- Kunstig intelligens fører til flere autonome systemer, som vi for eksempel ser en begyndelse til i biler. Det er den vej, vi skal gå. Det er er vejen til fremtiden. En moderne bil i dag har meget mere intelligens, og derfor er den mere bekvem at køre, siger Oliver Jung.

Han er administrerende direktør for automationsvirksomheden Festo med 21.000 medarbejdere, og han talte på en pressekonference i Barcelona, hvor Festo havde inviteret journalister fra hele Europa, heriblandt Jern & Maskinindustrien.

Oliver Jung ser især store muligheder for kunstig intelligens, som Festo blandt andet bruger i sine Bionics-produkter, som er tekniske produkter, der efterligner funktioner fra den levende, biologiske verden.

Festo har for nylig også investeret i virksomheden Resolto, som udelukkende arbejder med kunstig intelligens. Virksomheden udvikler systemer, som kan forudse nedbrud i en produktion - før de sker.

- Digitalisering giver os en ny værktøjskasse, hvor vi får meget bedre mulighed for at lave individuel produktion. Det gør produkter mulige, som aldrig har været mulige før. Hvis vi kombinerer det med kunstig intelligens, så er enorme forbedringer mulige, siger han.

Softhand med kunstig intelligens
Festo viste blandt andet deres nye Bionic Softhand, som er en hånd, der efterligner den menneskelige hånd. Den har blandt andet den samme bløde overflade som en rigtig hånd. Den er også i stand til eksempelvis at give et håndtryk.

Hånden virker gennem kunstig intelligens, for som lederen af Festos Bionics-gruppe Karoline von Häfen siger, så ville det være et mareridt at programmere en hånd med så mange led og så mange bevægelsesmuligheder.

- Hvem ville have lyst til at programmere den. Men takket være kunstig intelligens kan vi træne den til at lære ligesom mennesker gør, siger Karoline von Häfen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.172