23948sdkhjf
>

Arbejder på højtryk med alternative EN1090 løsninger

Tekniq-Arbejdsgiverne arbejder lige nu på højtryk med at gøre klar til en situation i næste uge, hvor medlemsvirksomhederne kan stå uden gyldigt EN1090-certifikat

At Kiwa på mandag risikerer at blive de-notificeret som certificeringsorgan på EN1090, bygningsstål har skabt usikkerhed og givet ekstra-arbejde i den danske metalindustri.

Det gælder også hos arbejdsgiverorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, som har stribevis af smedevirksomheder på medlemslisten.

- Vi er ved at afdække, hvilke medlemmer der har Kiwa-certifikat på EN1090, og vi arbejder på højtryk for at finde ud af, hvordan disse virksomheder er stillet på tirsdag, hvis Kiwa bliver de-notificeret, siger Mads Graves, administrerende direktør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Læs også: Stålcertificering ramt af kaos

Han påpeger, at der reelt er tale om en sag mellem virksomhederne og Kiwa, men at Tekniq Arbejdsgivernbe forsøger at rådgive medlemmerne bedst muligt.

- Vi arbejder internt lige nu på at finde de bedste løsninger for vores virksomheder, siger Mads Graves, som i dag fredag afventer en melding fra Kiwa om, hvad status er i sagen.

Det har fortsat ikke været muligt for Jern & Maskinindustrien at få en kommentar fra Kiwa om den aktuelle situation.

Læs også: DI kræver her og nu løsning på certificerings-kaos

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109