23948sdkhjf
>

Sikkerhed først: Komposit-elever boltrer sig på 1.200 nye kvadratmeter

Gulvene er stadig blanke, og ventilationsrørene der snor sig i loftet står skarpt og metallisk på overfladen. Men de nye lokaler på kompositoperatøruddannelsen i Aalborg kunne heller ikke være meget nyere.

Helt præcist betrådte de første blå plastik-futter gulvet i sidste uge, og herfra skal fremtidens kompositmagere slå sine folder. Det fortæller Gorm Vestergaard, der er uddannelsesleder for Construction, hvor kompositoperatøruddannelsen hører under.

- Det er essentielt, at eleverne kan begå sig ude i virkeligheden, og derfor vil vi som uddannelsessted gerne sætte baren højt i forhold til de faciliteter, hvor eleverne færdes, siger han til Metal Supplys søstermedie Plastforum.dk.

Sikkerhed har været helt i højsædet i byggeriet af det nye kompositværksted. Alle elever skal gennemgå et todages kursus i omgang med epoxy, der kan være allergifremkaldende.

Derfor har skolen blandt andet installeret udsugning i bordene og en kabine, hvor man kan få blæst støvet af sig efter en omgang slibearbejde.

Læs også: Erhvervsskolerne har fået et skud automation

- Det er vigtigt, at vi får grundlagt nogle gode vaner hos dem, når det kommer til sikkerhed. Eller får pillet dårlige vaner fra, hvis de har fået sådan nogle ude i branchen. Det er vigtigt, at de forstår, hvordan man skal omgås epoxy, når de skal beskæftige sig hele deres karriere med det, siger Gorm Vestergaard.

Epoxy på ét sted
De nye kvadratmeter er en tilføjelse til det allerede eksisterende værksted, der er suppleret med et par udendørs telte og skure i gården. Uddannelsen har gennem tiden knopskudt og har langsomt indtaget mere og mere af skolens indendørs areal, og nu var tiden kommet til en regulær bygning i komposittens navn.

Og der ligger også et sikkerhedshensyn i, at alle kompositeleverne nu er samlet på et sted, i stedet for at de har timer rundt omkring på hele skolen.

- Vi er nødt til at sikre, at epoxy-støvet kun er ét sted, så vi kan styre det. Det nytter ikke, at eleverne skal skifte lokaler og får sat klatter med epoxy på dørhåndtag eller andre steder. Den næste der tager fat i døren, aner måske ikke hvad det er, og så har vi én eksponering for meget, siger Gorm Vestergaard.

Til januar starter niende hold på kompositoperatøruddannelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.172