23948sdkhjf

Eltronic slår egen rekord

Salget skyder i vejret hos Eltronic Group. Hedensted-koncernen med 15 dattervirksomheder oplevede i sit netop offentliggjorte regnskab for 2018/2019 en vækst på 35 pct., hvilket sendte omsætning op på 619 mio. kr.

Vokseværket sker både organisk, 20 pct., og ved opkøbet af ingeniørhuset Sonne, der fik omsætningen til at vokse med 15 pct.

- Der har været godt gang i den i det forgangne år. Vi oplever en bred vækst over alle de områder, som vi arbejder inden for. Der er en god bred aktivitetsfremgang, siger Lars Jensen, administrerende direktør, Eltronic Group.

- Vi har aldrig tidligere præsteret så stor en omsætning eller antal medarbejdere. Og hvad der næsten er endnu vigtigere, har vi den største ordrebeholdning nogensinde ved indgangen til et nyt regnskabsår. 

Om Eltronic Group A/S 
Eltronic Group består i dag af Eltronic A/S, Eltronic Wind Solutons A/S, Eltronic FuelTech A/S, Robotcenter Danmark A/S, Sonne A/S, Dynatest A/S, TS Tech A/S og HE Marine A/S.

Koncernen har hovedsæde i Hedensted og desuden kontorer i blandt andet Horsens, Esbjerg, Ikast, Ballerup og på Lindø samt internationalt i Tyskland, Storbritannien, Bulgarien og Kina.

Bæredygtighedsfokus giver muligheder
Eltronic Groups virksomheder har specialiseret sig inden for hvert sit teknologiområde, men virksomhederne deler en række fælles ydelser inden for IT, finans, ERP, HR, QHSE og forretningsudvikling.

Læs også: Eltronic tager endnu et investeringsår

 - Det bliver spændende at se, om udviklingen fortsætter. Der er nogle områder, hvor der kan være lidt mindre vækst i det kommende år. Og så er der andre områder, som ser interessante ud. Omstilling til bæredygtighed og klimapartnerskaber, der er blevet indgået både nationalt og internationalt, kommer til at drive aktiviteterne i de kommende år, fortæller Lars Jensen.

Afskriver hårdt 
Mens omsætningen stiger med raketfart, oplever resultatet før skat også fremgang fra 4,3 mio. kr. til 15,6 mio. kr.

Det er dog i ebita, hvor man kan aflæse koncernens lønsomhed. Og ebita endte i 2018/2019 på 46,9 mio. kr., hvilket er en fremgang på 20,2 mio. kr.

I det seneste regnskabsår afskrev koncernen 27 mio. kr. 

- Overskuddet før afskrivninger er tilfredsstillende på cirka 8 pct. Vi har været hårde på afskrivninger, både på det, som vi har købt, og på de produkter, som vi afskriver på, siger Lars Jensen.

- Derfor fokuserer vi mere på ebita end bundlinjen.

Investerer i produktplatforme
Direktøren peger derfor på, at indtjeningen er tilfredsstillende. 

- Vi investerer meget i de nye produktplatforme eller produkter, hvor vi kan lave en meget større grad af genanvendelse og kan konkurrere globalt. Her må bundlinjen vige lidt i forhold til forberedelsen i at være meget konkurrencedygtige i de kommende år, uddyber han. 

Eltronic Group A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18
Nettoomsætning 618,8 456,4
Resultat af primær drift 46,9 26,7
Resultat før skat 15,6 4,3
Årets resultat 9,5 1,0
Balancesum 423,9 270,2
Egenkapital 115,5 96,0
Antal ansatte 457 341
Regnskabsåret blev afsluttet 31. oktober 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125