23948sdkhjf

Ny leder af DTU’s CAMM-center

Frieder Lucklum er blevet ansat som professor og ny leder af forskningscentret CAMM (Centre for Acoustic-Mechanical Micro Systems).

Centret beskæftiger sig med sammenhængen mellem akustik og mekanik i mikroskala, der er afgørende i produktionen af blandt andet høreapparater og hovedtelefoner.

Netop på dette vidensområde er Danmark blandt verdens førende. Tre af de største producenter af høreapparater og hovedtelefoner, Oticon, Widex og GN Hearing, er danske. De tre virksomheder har sammen med DTU Elektro og DTU Mekanik dannet forskningscenteret, CAMM.

- CAMM er et strategisk vigtigt indsatsområde for både DTU Elektro og DTU Mekanik, idet det binder de mekaniske, akustiske og elektriske fagområder sammen i et for Danmark vigtigt teknologiområde, udtaler Preben Jørgensen, direktør DTU Elektro, og Hans Nørgaard Hansen, direktør DTU Mekanik.

Frieder Lucklum kommer fra en stilling som seniorforsker på Institute for Microsensors, -actuators and -systems (IMSAS) på University of Bremen.

Læs også: DTU opnår bedste placering nogensinde på verdensrangliste

Hans seneste forskningsprojekter har haft særligt fokus på 3D-print af mikro- og nanostrukturer, blandt andet til brug i akustiske sensorer. Tidligere har Frieder Lucklum blandt andet været tilknyttet Institute for Microelectronics and Microsensors på Johannes Kepler University Linz i Østrig.

Frieder Lucklum ser frem til sine nye udfordringer som leder af CAMM-centret:

- Jeg glæder mig til at fortsætte mit faglige arbejde inden for særligt mikrosystemer og akustiske mikrosensorer i samarbejde med de dygtige forskere på DTU og de tre verdensførende virksomheder på området, siger han.

Læs mere om: DTU
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125