23948sdkhjf

Trappeproducent vil reducere ressourcespild

Det går fortsat stærkt i den danske byggebranche. Det mærker man også hos trappe- og stålproducenten HB Trapper, som nu sætter øget fokus på virksomhedens håndtering af projektordrer.

Det sker gennem et nyt projekt i regi af Master in Management of Technology-uddannelsen, som i høj grad har fokus på, hvordan digitalisering og forandringsledelse kan ruste virksomheder til fremtidens marked. Projektet tager direkte udgangspunkt i HB Trapper og fokuserer særligt på at reducere virksomhedens tilbageløb og spildtid.

- Rigtig meget byggeri er i dag udfordret af, at der i stigende grad fjernes fokus fra det egentlige byggeri, fordi det omkringliggende granskningsarbejde og projekteringen tager for meget tid. Det forsøger vi nu at imødekomme i håb om, at det får os et skridt tættere på at blive en mere holistisk leverandør, forklarer administrerende direktør Karsten Vang i en pressemeddelelse.

Han uddyber, at MMT-projektet blandt andet har til formål at digitalisere virksomhedens kommunikationsformer yderligere. Det drejer sig eksempelvis om digital håndtering af projektordrer samt kommunikation og dokumentation via cloudbaserede løsninger, der således kan sikre videndeling på tværs af hele værdikæden, uanset hvor medarbejderne befinder sig.

- Det er en generel udfordring i byggeriet at skabe flow og få mest mulig kundeværdi ud af de ressourcer, vi tilsætter et projekt. For at få mest byggeri for pengene forsøger vi derfor nu at sætte strøm til vores nuværende processer og i højere grad omfavne den digitale udvikling som en mulighed fremfor en trussel, siger Karsten Vang.

Fra produkt- til løsningsleverandør
HB Trapper opererer i dag som entreprenør og underleverandør med høj egenproduktion, men ifølge Karsten Vang er det ikke længere nok at tilbyde et godt produkt i nutidens marked. Derfor gennemgår virksomheden i øjeblikket en omfattende transformation fra produktleverandør til løsningsleverandør, som i højere grad indebærer at integrere serviceelementer i produktporteføljen.

- Det handler både om at udvikle nye funktionaliteter og intelligente produkter, men også i særdeleshed at vi formår at udvikle os til en effektiv projektvirksomhed, hvor transparens internt såvel som eksternt er et centralt omdrejningspunkt, siger Karsten Vang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125