23948sdkhjf

Automationsgigant ruster sig til fremtiden

Rockwell Automation har gennem en stribe opkøb og nye partnerskaber sikret sig de digitale platforme og muskler, der skal bringe virksomhedens kunder sikkert ind i den digitale tidsalder

Den digitale produktion buldrer frem. En konstant voksende datamængde flyder mellem maskiner og komponenter, mens både udvikling, test, kontrol og vedligehold af maskiner flytter fra fabriksgulvet og ind i softwareprogrammerne på computeren.

Udsigten til en industri præget af øget digitalisering og flere forbundne maskiner er da også baggrunden for en stribe af de opkøb og investeringer, som automationsgiganten Rockwell Automation har foretaget de sidste par år.

Det forklarer Rockwells nordiske landechef Felix Langkjær, da han inviterer "Digital Produktion" indenfor i Rockwell Automations danske hovedkvarter i Albertslund til en snak om digitalisering og Rockwell Automations strategi for fremtiden.

- Vi har i dag suverænt den bedste IoT-platform på markedet, siger Felix Langkjær og henviser til, at Rockwell Automation tilbage i 2018 investerede 1 mia. dollars i virksomheden PTC, der blandt andet står bag IoT-platformen ThingWorx.

Nem datahåndtering
PTC driver ligeledes software-platforme til håndtering af data fra augmented reality (AR) og virtual reality (VR), og det hele spiller sammen med Rockwell Automations egne platforme som FactoryTalk MES, Factory-Talk Analytics og Industrial Automation.

- Det her nye samarbejde med PTC gør det muligt og nemt for vores kunder at hente data ind fra rigtig mange kilder og arbejde med dem på en brugervenlig måde, siger Felix Langkjær om potentialet i de massive investeringer, der i bund og grund er med til at sikre, at de store datamængder fra Rockwells automationskomponenter bliver udnyttet optimalt.

Og det hele foregår med brugervenlighed i fokus, hvilket ikke mindst gælder teknologier som netop augmented reality, hvor der lægges et lag af digitalt skabte informationer eller opgaver ind over den eksisterende virkelighed, der opleves gennem en digitaliseret brille.

Læs også: Rockwell: Maskinbyggere tørster efter data

- Hvis du giver en maskinbygger eller montør instrukser gennem AR-brillen, så kan du både guide i selve operationen og samtidig sikre, at operationen udføres korrekt. Du kan have en komponent eller del, der i AR-brillen vises som grøn i den ene ende og rød i den anden, så operatøren simpelthen ikke kan gøre det forkert. Det giver rigtig mange muligheder, siger Felix Langkjær.

Felix Langkjær kan som medlem af den globale Rockwell Automation-familie glæde sig over, at det blev en Rockwell-kunde i Danmark, der gennemførte det første projekt med en OEE applikation baseret på den nye IoT-platforme fra PTC.

- Det er vi naturligvis meget tilfredse med, og generelt må vi sige, at vores danske kunder er hurtige til at tage ny teknik til sig, siger Felix Langkjær, der på ingen måde mærker, at de danske maskinbyggere er ramt af den opbremsning, der eksempelvis præger Tyskland.

- De danske maskinbyggere er slet ikke berørt, det er måske lidt overraskende, men det er meget positivt, at det går så godt i Danmark, siger Felix Langkjær, der bekræfter, at Sverige mærker opbremsning efter nogle fantastiske år i industrien.

Læs også: Strøm af nyheder fra automationsgigant

I Norge går investeringslysten op og ned i en takt, der stort set flugter med den aktuelle pris på en tønde olie, mens Finland har en udvikling, der ligner den danske.

Udover de klassiske nordiske lande har Felix Langkjær også Baltikum under sine vinger.

- Baltikum rummer nogle mindre markeder, som vokser rigtig godt, siger Felix Langkjær.

Artiklen er en del af temaet Digital Produktion.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109