23948sdkhjf

Rockwell: Maskinbyggere tørster efter data

Nye forretnings-modeller øger maskinbyggernes behov for nem adgang til data på maskinerne, lyder det fra Rockwell Automation.

Der sker store forandringer på fabriksgulvet hos de mange maskinbyggere og maskinproducenter, som er på kundelisten hos Rockwell Automation.

For maskinbyggerne begynder at se nye forretningsmodeller, hvor de ikke længere sælger maskinerne til kunderne, men derimod sælger og ikke mindst garanterer fremstillingen af de emner, maskinerne producerer.

Det er en ændring af markedet, som den nordiske landechef for Rockwell Automation, Felix Langkjær, har fuldt fokus på.

- Ændringen af markedet kræver, at maskinbyggeren har adgang til data fra maskinen, uanset hvor maskinen står i verden, siger Felix Langkjær, der også mærker et stigende behov hos maskinbyggerne for brug af kunstig intelligens til behandling og analyse af de opsamlede datamængder.

Både når det handler om at bruge kunstig intelligens til at forudse produktionen og sikre det rette vedligehold af de producerende maskiner.

Digital test før reel produktion
For at opfylde de nye behov på markedet, har Rockwell Automation de senere år indgået en lang række partnerskaber og opkøb. Det er sket for at sikre de rette softwareværktøjer og digitale platform til at håndtere de nye digitale datastrømme mellem maskiner og mennesker. Det gælder blandt andet købet i 2019 af virksomheden Emulate3D, der udvikler software til simulering og emulering af industrielle anlæg og systemer og dermed gør det muligt at teste systemerne i en digital model, før de reelt installeres på en maskine.

- Det betyder, at det er muligt at teste maskiner virtuelt og rette ændringer i den digitale model frem for fysisk på et færdigt anlæg. Det er naturligvis en fordel for vores kunder, siger Felix Langkjær, der henviser til, at de nye softwaremuligheder giver gevinst på flere planer.

Både fordi antallet af fysiske test og efterfølgende ændrer af et givent anlæg reduceres, men også fordi de nye softwaremuskler er med til at speede maskinbyggerens produktion op.

- Det handler om at sænke tiden fra ordre, indtil maskinen leveres. Der er ofte en stor kapitalbinding i en maskine for maskinbyggeren, så tidsfaktoren er meget vigtig, siger Felix Langkjær.

Artiklen er en del af temaet Digital Produktion.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109