23948sdkhjf

Den fysiske prototype er fortid

EDRMedeso mærker stigende efterspørgsmål fra industriens side på digital simulering og digitale prototyper

Du behøver bare en CAD-model af din maskine eller maskindel, så er du allerede godt på vej mod en digital prototype, som er klar til virtuelle test af alt fra elektriske kredsløb over procestekniske evner til de mekaniske egenskaber.

Det er i al enkelthed opskriften hos virksomheden EDRMedeso, som via en række softwareløsninger og et såkaldt Digital Lab hjælper kunderne i gang uden så meget som at skære et stykke metal eller svejse to stykker metal sammen.

- Vi bliver alle presset på vores hastighed i udviklingen, og det her handler om at lave produktudvikling ved hjælp af simulering og dermed droppe den fysiske prototype, siger Mark Milton, som er landechef for EDRMedeso i Danmark.

Kernen i EDRMedesos løsning er softwaren Ansys, som er i stand til at lave omfattende beregninger og simuleringer på baggrund af CAD-modeller.

Det gælder både for mekanikken, de procestekniske aspekter, aerodynamik og elektriske kredsløb.

- Vi har rigtig travlt i øjeblikket, for flere og flere kunder begynder at kigge på, hvordan de kan levere smartere produkter hurtigere, siger Mark Milton, som understreger, at digital simulering og produktudvikling ikke blot er for de store danske virksomheder.

- Slet ikke. Det behøver ikke være store, komplicerede projekter, og de mindre virksomheder kan komme i gang med at bruge de her systemer rigtig hurtigt. Man begynder jo ofte med et mindre projekt og kan så skalere op derfra, siger landechefen, som peger på, at det for den enkelte virksomhed handler om kroner og ører.

Og her kan en investering i digital udvikling af nye anlæg og maskiner vise sig at være en rigtig god investering.

- Produkterne skal være smartere, og det gælder fra udvikling til drift, siger Mark Milton, som påpeger, at EDRMedeso også tilbyder platforme til den senere drift af maskinerne gennem digital overvågning og digitale tvillinger.

Næste skridt for EDRMedeso er at koble softwaren Granta op på den vifte af service, som tilbydes i dag.

Granta giver bud på brug af materialer ud fra geometri og konstruktion og krav til udledning af CO2.

Artiklen er en del af temaet Data og digitalisering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078