23948sdkhjf

Nordjyder samarbejder om Industri 4.0

Aalborg Universitets Innovation Factory North starter nu et samarbejde med en række nordjyske virksomheder, som skal skabe nye forretningsmuligheder inden for Industri 4.0.

Den første aftale er netop indgået med Xtel Wireless i Aalborg, som arbejder meget med Internet of Things.

Universitetet ser partnerskabsmodellen som en bred platform for udvikling af ny teknologi i Nordjylland, hvor universitetet stiller et samarbejdsmiljø til rådighed, og hvor nordjyske virksomheder kan mødes og udvikle ny teknologi.

- Vi vil være et samlingspunkt for de kompetencer, der er i Nordjylland inden for Smart Production. Vores partnerskab med Xtel Wireless er med til at inspirere vores forskning. Projektets rammer og vores faciliteter giver mulighed for at arbejde og afprøve teknologier, siger lektor og projektleder, Astrid Heidemann Lassen fra Institut for Materialer og Produktion på Aalborg Universitet.

Tæt på universitetets viden
Salgsdirektør Mogens Durup Nielsen fra Xtel Wireless ser gode muligheder i samarbejdet.

- Vi kommer tættere på den viden, man har på Aalborg Universitet, og vi kommer også tættere på de mange dygtige og lokale kompetencer, der er i Nordjylland. Innovation Factory Nord giver os alle en fælles neutral arena, hvor ideer kan udveksles og afprøves, siger Mogens Durup Nielsen.

Karrieremuligheder
Samarbejdet giver også mulighed for, at ingeniørstuderende kan deltage i projekter. Det kan give virksomhederne nogle muligheder for rekruttering.

- Vi håber, at vi kan åbne de studerendes øjne for de karrieremuligheder, som findes her i Nordjylland, og vise den udvikling, man kan opleve i en lokal udviklingsvirksomhed, siger Mogens Durup Nielsen.

Artiklen er en del af temaet Data og digitalisering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094