23948sdkhjf

Ordreafhængig: Stor Bladt-fabrik mander op og ned

Store stålkonstruktioner kræver meget plads. Hos Bladt Industries har man skabt en produktionsfacilitet med ideel fleksibilitet på det tidligere Lindø-værft. Den fynske produktion supplerer produktion i hovedsædet i Aalborg.

I øjeblikket har et par håndfulde medarbejdere sin daglige gang på Lindø-fabrikken. Der er ikke flere, fordi der lige er afsluttet et stort projekt. Tidligere har der været op til 300 ansatte på fabrikken. Og en ny ordre på jackets, der er et havvindmøllefundament bygget op af et stålskellet, kan sætte fuld kraft på produktionen igen.

- Vi er i øjeblikket i tomgang på Lindø. Fordelen er, at vi har muligheden for at håndtere de helt store emner. Og derfor er det primært jackets, der bliver produceret, fordi konstruktionernes footprint og belastning på arealet er meget stort, siger Peter Rindebæk, COO, Bladt Industries.

Han fortæller, at produktionsfaciliteter er meget større på Lindø end i Aalborg. Groft sagt kan de aalborgensiske produktionshaller være i én af de to haller på Lindø, hvis man kigger på volumen.

Lukker helt ned
Der er to store haller på Lindø, og i hal syd på Lindø kan der produceres fem jackets på samme tid - alt afhængig af jackets-størrelsen. Hallen har en stor portalkran, og man kan åbne taget, så konstruktionerne kan løftes ud.

- Ulempen er, at det koster spidsen af en jetjager bare at tænde lyset. Så vi kan ikke bare stå at nullre ovre i et hjørne. Derfor kører vi en klar strategi om, at når vi lukker ned, så lukker vi ned, siger produktionsdirektøren.

- Produktionsfaciliteterne er meget fleksible og skalerbare. Vi betaler ikke for kranerne, når vi ikke bruger dem. Men vi skal stadig betale husleje.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125