23948sdkhjf

Z Tools har fået plads til at vokse

Sidste år rykkede Z Tools i nye omgivelser på Odensevej 44 i Langeskov øst for Odense.

For Z Tools har det betydet, at de har fået dobbelt så meget plads at boltre sig på, og er gået fra godt 1.200 kvadratmeter til 2.400 kvadratmeter. På grunden er der også rig mulighed for at udvide yderligere, hvis der skulle blive behov for det.

- Flytningen er sket hen over et års tid, da vi startede med at flytte vores plastfabrik. Sideløbende holdt vi den resterende produktion i gang og har løbende flyttet vores andre maskiner ad mindre omgange. Det har været en lang proces, men her til årsskiftet er vi endelig helt på plads, siger direktør Henrik Zebis.

Nye maskiner
Henrik Zebis og co. er allerede ved at fylde de ekstra kvadratmeter godt ud. Der er nemlig blevet investeret heftigt i virksomhedens maskinpark.

- I forbindelse med flytningen har vi udskiftet vores gamle maskinpark på drejedelen og købt fire helt nye drejebænke, heriblandt en langdrejer. De er lidt i samme segment som vores gamle maskiner; vi er dog ikke oppe i maskiner til de helt store halv- og hel-meters emner, men mere i den lidt finere afdeling, forklarer Henrik Zebis, der også har gjort andre maskininvesteringer:

- Der har været et par konkurser rundt om i landet, og i den forbindelse har vi købt et par 5-aksede maskiner. Vi råder derfor over fem 5-aksede fræsemaskiner i dag, siger han.

Det betyder rent faktisk, at Z Tools har fordoblet kapaciteten inden for fræsning.

Slibeafdelingen er opgraderet
Langeskov-virksomheden er en todelt forretning; dels med speciale i plaststøbning og dels som underleverandør af spåntagende bearbejdning. Og investeringen i nye maskiner og ekstra kvadratmeter skal styrke begge forretningsben.

- Vi er en alsidig værktøjsfabrik. Udover at vi har vores lille plaststøberi, har vi også vores eget sliberi og slibeafdeling, og det er der ikke mange, der har. Det gør rent faktisk også, at vi har et godt samarbejde med nogle af vores kolleger i branchen, fordi vi hjælper hinanden på kryds og tværs, fortæller Henrik Zebis, og fortsætter:

- I samme omgang har vi også investeret i en Studer S33 rundsliber. Det er et køb, vi har gjort med sigt på et større projekt, som desværre ikke blev til noget, så her ønsker vi at finde noget mere underleverandørsarbejde til maskinen.

Skal følge med kunderne
Henrik Zebis erkender, at der er tale om store investeringer for en virksomhed af Z Tools størrelse, men han er ikke i tvivl om, at det er den rigtige vej at gå.

- Vi har nogle gode kunder, og som så mange andre er man nødt til at vokse med sit kundesegment. Og hvis man hele tiden holder sig lidt ajour, har man også nogle kunder, der gerne vil ligge noget arbejde hos én og vokse med deres forespørgsler. Vi har taget et ordentligt skridt for at vise vores nuværende og også nye kunder, at vi vil det her, konstaterer Henrik Zebis.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094