23948sdkhjf

Vi viser helheden i uddannelsen frem

Industriteknikerne til DM i Skills skal både fræse og dreje. - Vi viser helheden i uddannelsen, lyder meldingen fra Industriens Uddannelser

Det er faktisk lidt specielt, at en dansk industritekniker både kan fræse og dreje.

Den alsidighed gælder ikke generelt, hvis man kigger på industriteknikere i andre lande rundt omkring i verden, hvor det at dreje og fræse er to forskellige ting. Enten kan du det ene, eller også kan du det andet.

Men i Danmark kan industriteknikeren det hele, og derfor skal de seks deltagere ved DM i Skills også både dreje og fræse.

- Vi vil gerne vise helheden, så vi kommer hele vejen rundt om uddannelsen som industritekniker, siger Kasper Moesgaard, som er dommer på fræs under DM i Skills som repræsentant fra Industriens Uddannelser.

Kasper Moesgaard er ikke tvivl om, at der er stress på hos deltagerne.

- De skal jo lynhurtigt tage stilling til, hvordan de når målet, når de først ser tegningen, siger han.

En fed træningslejr
Jesper Knudsen er enig. Han er konsulent fra Seco Tools, som leverer de skærende værktøjer, mens DMG Mori leverer maskinerne, og MasterCam har leveret software.

For at lære maskiner og software at kende har de seks konkurrencedeltagere været i træningslejr hos DMG Mori i sidste uge.

- Træningslejren handler om, at alle deltagerne skal kende de nye features og har samme udgangspunkt, når konkurrencen starter, siger Jepser Knudsen, som er overbevist om, at deltagerne tager rigtig meget med hjem fra Bella Center.

- Det gør de, og alene træningslejren i sidste uge var fantastisk for detlagerne, siger Jesper Knudsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094