23948sdkhjf

Unikke savklinger produceret i ekspresfart

Direktør Christian Røge Krag er fjerde generation i spidsen for grossist-virksomheden Helmuth A. Jensen, som har solgt og fremstillet Viking metalsavblade siden grundlæggelsen i 1913.

I dag er der langt mere end de kendte nedstrygerklinger på hylderne hos virksomheden, der med base i Rødovre besidder 15 agenturer og sælger skærende værktøj, måleudstyr, magnetboremaskiner, håndværktøj, magneter og lygter til forhandlere over hele landet.

Men klinger og bånd til metalsave er fortsat en helt afgørende del af Helmuth A. Jensens historie. Firmaet har solgt et milliontal af Viking nedstrygerklinger verden over.

- I dag er selve produktionen af Viking savklinger outsourcet, men vi svejser fortsat bånd på specifikke mål til kunderne, forklarer Christian Røge Krag.

Hastighed er afgørende
Det betyder med andre ord, at Helmuth A. Jensen kan levere båndsavblade i M42 Bi-metal stål på specifikke mål og med individuelle fortandinger til kunder i industrien. Den service blev indledt tilbage i 1980’erne, hvor mange maskinsave blev afløst af båndsave, som saver både hurtigere, mere jævnt og med bedre udnyttelse af hele savbåndet.

Men på markedet for båndsavblade hersker ingen standarder, når det handler om bånddimensioner og fortanding, og det skaber et behov for specialfremstillede klinger.

Nye dimensioner
- Vi opretter nye dimensioner hver uge på bånd til båndsave, fordi der er så mange forskellige typer af save, så vi umuligt kan have færdigsvejste bånd på lager i alle de mange forskellige størrelser og fortandinger, som kunder efterspørger, siger Christian Røge Krag, som har 12 ansatte, hvor tre af dem kan svejse bånd.

- Vi er jo nok nogen af de få i Danmark, der tilbyder denne her service, og vi kan svejse og levere bånd fra dag til dag, siger direktøren.

Netop hastighed er afgørende, hvis man skal være på markedet for båndsavklinger.

- For virksomhederne er det altid ret kritisk, hvis saven går ned, og de af en eller anden grund står uden ekstra bånd og mulighed for at save. Derfor skal det ofte gå hurtigt, når de kommer til os, siger Christian Røge Krag.

Sælger viden
Netop specialisering og viden om produkterne gør sig også gældende i resten af virksomheden, der gerne udvider med nye relevante produkter og i stigende grad fungerer som niche-indkøber for de store leverandører til industrien.

- Indenfor de sidste tre år har vi udvidet med håndværktøj målrettet industrien, og vi har i dag over 20.000 varenumre på vores lager, som kører manuelt, siger Christian Røge Krag, der ikke tøver, når det handler om at beskrive opskriften på succes for en industrileverandør i 2020.

For nøgleordet er viden.

- Vi er gode til at rådgive kunderne, vi har erfaringen, og vi har viden om vores produkter. Det betyder rigtig meget. Derudover mærker vi også en tendens til, at de store leverandører gerne vil samle deres indkøb, og det er en opgave, som ligger lige for os at løfte, siger direktøren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094