23948sdkhjf

Hydraulikopkøb er aggressiv Danfoss-strategi

Vækst gennem opkøb har været et Danfoss-mantra de seneste fire år. Det spritnye køb af Eaton Hydraulics er det ottende i rækken siden 2016 foretaget af Danfoss Power Solutions.

Opkøbsstrategien har skabt en hydraulikgigant med knap 19.000 ansatte og tæt ved 30 mia. kr. i omsætningen.

Hydraulikproduktionen blev etableret hos Danfoss i 1961. Fire årtier senere, i 2000, blev der taget et stort hop, da forretningsbenet fusionerede med tyske Sauer.

Efter 13 år med et fælles selskab blev Sauer købt helt ud, og Danfoss Power Solutions blev skabt.

Otte opkøb på fire år
For fire år siden åbnede koncernen sin pengepung igen og tog det næste skridt i strategien. Her blev den amerikanske producent af hydrauliske motorer, White Drives, købt. White Drives havde på det tidspunkt 700 ansatte og produktion i USA og Kina.

Læs også: Danfoss frygter at tabe 25 procent af omsætningen

Et år senere foretog Danfoss Power Solutions tre opkøb; Visedo, Axco Motors og UQM Techonologies, og skabte divisionen Danfoss Editron.

I 2018 købte hydraulikforretningen igen tre virksomheder. Denne gang var det Ikusi Remote Controls, Artemis og Hydraulik Nord.

I dag dækker Danfoss Power Solutions over en bred pallette inden for mobilhydraulik til byggesektoren, landbruget og andre markeder for off-highway-køretøjer. Og inden den seneste handel havde Danfoss Power Solutions 27 fabrikker fordelt på 12 lande.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.171