23948sdkhjf

Danfoss-fyringer: Fagforbund er pessimister – erhvervsråd er optimister

335 stillinger nedlægges hos Danfoss i Kolding frem mod 2022. Nu går et stort apparat i gang for at sikre fremtidig beskæftigelse for de mange medarbejdere.

Og det bliver en omfattende opgave, er Morten Bjørn Hansen, direktør for Business Kolding, og Peter Thuesen Andersen, formand for 3F Kolding, enige om.

Den ene ser dog fortrøstningsfuldt på fremtiden for de 335 medarbejdere, mens den anden er mere pessimistisk.

- Det er selvfølgelig mere end et bølgeskvulp, når der kommer så stort et stød i en økonomi som den i Kolding, når du lukker en fabrik. Det vil sætte sig. Heldigvis er der mange, der i god tid kan finde et nyt job. Det er selvfølgelig svært at spå, men jeg er rimelig fortrøstningsfuld i forhold til, at der er mange, der finder et nyt job rimeligt hurtigt. Vi skal huske, at det ikke kun er Kolding, der skal opsuge de her medarbejdere. Mange vil finde beskæftigelse i andre kommuner, siger Morten Bjørn Hansen til JydskeVestkysten.

220 af medarbejderne er organiseret hos 3F, og her ser Peter Thuesen Andersen ikke helt så lyst på fremtiden på sine medlemmers vegne.

- Det er dygtige medarbejdere, der er gode til det, de gør på Danfoss. Men det bliver svært at finde 220 jobs, der matcher. Det er der simpelthen ikke arbejdspladser nok til i lokalområdet, siger han til TVSyd.

Originalartikler: https://jv.dk/artikel/business-kolding-er-optimistisk-i-forhold-til-at-danfoss-ansatte-f%C3%A5r-et-nyt-job

https://www.tvsyd.dk/kolding/3f-formand-det-bliver-svaert-finde-job-til-alle-fyrede-paa-danfoss

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093