23948sdkhjf

DI jubler over robot-medvind

Dansk Industri jubler over nyheden om opførelsen af et nyt kraftcenter for robotter i Odense.

Det er de to danske frontløbere inden for robotter, Mobile Industrial Robots og Universal Robots, som står bag byggeriet til en kvart milliard kr.

- Det er nogle imponerende vækstplaner, som vidner om, at vi har fået en fremsynet og stærkt vækstpræget robotbranche i Danmark. Automatiseringen fortsætter ufortrødent med stor hast over hele verden, og det er glædeligt, at vi har virksomheder, som kan blive storleverandører til den udvikling, siger adm. direktør i DI,  Lars Sandahl Sørensen i en pressemeddelelse.

Her peger DI på, at etableringen af det nye kraftcenter for cobots bygger videre på en fortælling om en robotbranche i vækst.

"Allerede midt i 1980’erne  etableredes et samarbejde mellem det Mærsk-ejede Lindøværftet og Odense Universitet (i dag SDU). Arven fra det nu lukkede værft er blevet til den danske robotklynge, der alene på Fyn beskæftiger knapt 4.000 medarbejdere. Der er store forventninger til, at antallet af ansatte i branchen vil stige de kommende år," lyder det fra Dansk Industri. 

Fold potentialet ud

Mobile Industrial Robots og Universal Robots er begge ejet af amerikanske Teradyne og skaber med den nye såkaldte cobot hub en arbejdsplads på 32.000 kvm for de 600 ansatte i de to virksomheder i Odense. 

- Robotbranchen har medvind i Danmark, men vi skal folde potentialet endnu mere ud. I dag er det mest de større og internationalt rettede produktionsvirksomheder, der investerer i robotter. Det sker samtidig med, at vi oplever den højeste beskæftigelse nogensinde, siger Lars Sandahl Sørensen.

Ifølge tal for Robotics Alliance ligger Danmark på en sjetteplads i verden i forhold til at implementere robotter i industrien. Vi er kun overhalet af lande med en stor bilproduktion, påpegr DI.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.239