23948sdkhjf

Spild: Trykluft siver ud i den blå luft

Stribevis af virksomheder kan spare rigtig mange penge ved at bruge data fra flowmålere mere intelligent, påpeger Intego

Trykluftsanlæg er en central og uundværlig del af rigtig mange produktioner, og ifølge Dansk Energi udgør elforbruget til trykluft hele 14 pct. af industriens elforbrug til elmotordrevne maskinsystemer. Alt for få virksomheder er dog opmærksomme på, om trykluften fordeles og udnyttes optimalt, og det betyder, at en stor del af trykluftforbruget i danske produktionsvirksomheder helt bogstaveligt siver ud i den blå luft.

Sådan lyder opråbet fra Intego, der leverer tekniske løsninger inden for el, automation og mekanik til blandt andet flere industrivirksomheder spredt over hele landet.

- Vi oplever, at der simpelthen mangler opmærksomhed omkring problemstillingen. Det er lidt paradoksalt, da vi generelt er blevet rigtig gode til at effektivisere el- og varmeforbruget, men samtidig glemmer vi trykluften, som er meget, meget dyrere. Det er ikke unormalt, at 60 til 70 pct. af al trykluftforbrug i en virksomhed er såkaldt tomgangsforbrug, der ikke bidrager til nogen form for produktion, fortæller afdelingschef for industriel IT & automation i Intego, Carsten Gram Lindegaard i en pressemeddelelse.

- Faktisk har flere virksomheder allerede i dag monteret flowmålere, men kun de færreste bruger dataene intelligent til at danne et overblik over, hvor systemet eventuelt underpræsterer, eller hvor der er utætheder. Det er en skam, da en lækage på blot én enkelt millimeter ved et tryk på seks bar som minimum koster 8.500 kr. ekstra om året, og dem kan der altså være mange af i en produktion, så der er med andre ord et kæmpe potentiale for besparelse, lyder det fra Intego.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141