23948sdkhjf

Opråb: Kom i gang med dataopsamling

Claus Ransborg fra Reeft A/S gav klar besked på IDA’s Industri 4.0 konference

Hvorfor kommer danske produktionsvirksomheder ikke i gang med dataopsamling? Netop nu, hvor eventuel recession og usikkerhed lurer i horisonten, burde incitamentet til at effektivisere produktionen være enormt, lyder det fra produktchef Claus Ransborg fra virksomheden Reeft A/S.

- Danske SMV’er udnytter ikke det enorme potentiale, der ligger i deres data. Alt for mange produktionsvirksomheder tager ikke digitalisering og dataopsamling alvorligt, siger Claus Ransborg.

Den pointe uddybede han til ingeniørforeningen IDA’s konference "Industri 4.0 - Fremtidens intelligente industri".

- Det kan de gøre ved at sikre sig, at de træffer deres beslutninger på et faktuelt grundlag med udgangspunkt i objektive data fra produktionen - beslutninger foretaget på et subjektivt grundlag kan vise sig at være fatale på markeder, der er præget af finansiel usikkerhed, slår Claus Ransborg fast.

Men hvordan kommer de små og mellemstore danske virksomheder i gang med dataopsamling?

- Jeg anbefaler altid, at virksomhederne starter med et mindre projekt, enten i en afgrænset afdeling eller en operation i starten af produktionsprocessen. Det er min påstand, at virksomhederne vil opnå værdi på meget kort tid - fordi de pludselig ved, hvad der foregår i produktionen og kan handle ud fra viden og ikke mavefornemmelser.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.234