23948sdkhjf

Simulering kan sikre SMV’ers automation

- Vi står foran den fjerde industrielle revolution, hvor digitale teknologier såsom Internet of Things kan hjælpe SMV’erne ud på de globale markeder, men vi har brug for nye initiativer for at indfri potentialet.

Sådan siger David Grube Hansen fra SDU Technology Entrepreneurship and Innovation (TEI-sektionen) ved Mads Clausen Instituttet i Sønderborg.

David Grube Hansen havde i sin ph.d.-afhandling egentlig sat sig for at udvikle en generisk automationsproces for små og mellemstore virksomheder (SMV’er), men han nåede kort inde i processen til den konklusion, at dette ikke kunne lade sig gøre.

Dertil er SMV’erne simpelthen for forskellige. I stedet etablerede han et læringsmiljø, hvor virksomhederne kan blive eksponeret for teknologier, der passer ind i netop deres kontekst.

SMV’er udgør 99 pct. af alle virksomheder i Europa og står for knap 60 pct. af værdiskabelsen i Europa, men de presses hårdt fra konkurrerende virksomheder fra lavtlønslande.

SMV’er er kendetegnet ved høj fleksibilitet, men også relativt lav produktivitet; det sidste kan dog afhjælpes igennem automatiserede produktionssystemer og innovative tilgange til produktudvikling.

David Grube Hansen har netop forsvaret sin ph.d.-afhandling, hvor han kiggede på, hvordan nye teknologier kan hjælpe SMV’erne ud på de globale markeder.

- Digitale teknologier såsom Internet of Things-teknologier sænker produktions- og logistikomkostninger. Derfor burde det være en topprioritet for SMV’er. Derfor er det også paradoksalt, at min undersøgelse viste, at IoT faktisk har en lav bevågenhed hos dem, siger David Grube Hansen.

Du kan læse hele historien om David Grube og simulering som vej til automation i magasinet Automation/Procesteknik, som udkommer med Jern & Maskinindustrien i dag.

Artiklen er en del af temaet Data og digitalisering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175