23948sdkhjf

Nogle gange er et håndslag nok

Hos Intech International kommer kunderne igen og igen. Det har givet årlige, tocifrede vækstrater gennem mange år

Man behøver ikke være mange sekunder hos Brønderslev-virksomheden Intech International for at finde ud af, at der er tale om en ægte vækstvirksomhed.

I receptionen står gazelle-statuer linet op side om side med forskellige vækst-priser. Senest blev virksomheden i efteråret kåret som Årets Succesvirksomhed 2019.

Og der har da også været fart på hos den nordjyske producent af procesudstyr.

- Siden 2012 er vi vokset 25-30 pct. om året i organisk vækst, konstaterer Leif Carøe Andersen, der grundlagde virksomheden i 1999, og i dag ejer den sammen med Carsten Trudslev.

- For fire år siden lavede vi en vækststrategi, hvor vi ville fordoble vores omsætning inden udgangen af 2020. Og den har vi sådan set indfriet allerede ved udgangen af 2019, supplerer Carsten Trudslev.

En aftale er en aftale
Spørger man ind til, hvordan det er lykkedes at realisere så store vækstrater år efter år, er der ifølge de to ejerledere ikke så meget hokus-pokus. Det er gode gamle dyder som troværdighed og engagement, der også er skrevet ned i virksomhedens værdigrundlag.

- Vi har aldrig haft ambitionen om at være de største, men vi vil være de bedste til det, vi laver. Og der bliver ikke sendt noget ud herfra, der ikke virker. Vi har altid sat en stor ære i at kunne sælge til de samme kunder igen og igen. De sidste par år, har 85 pct. af vores salg været til eksisterende kunder, forklarer Carsten Trudslev.

- Så hos os er en aftale er en aftale - uanset hvor dårlig den er for os, skal den overholdes. Vi har lavet fejl, men vi har aldrig nogensinde vendt ryggen til og løbet vores vej. Når vi giver håndslag på noget, så er det garanti nok, tilføjer Leif Carøe Andersen.

Connie kom til verden under finanskrisen
Det var som nævnt Leif Carøe Andersen, der startede virksomheden i 1999.

Han havde en baggrund som direktør for Carnitech i Grønland og havde også sejlet på rejetrawlere i nogle år. Derfor lå det lige for at arbejde med rustfri stålarbejde til fiskeriet.

Det er den klassiske historie om nogle hårde opstarts-år, men stille og roligt blev ordrebogen fyldt op, og virksomheden voksede.

I 2008 kom finanskrisen, og det blev paradoksalt nok starten på det første store vækstspring hos Intech International.

- Vi havde nogle måneder, hvor vi havde nul i ordrer. Jeg havde haft ideen om Connie-kogeren i et stykke tid. Så ansatte jeg en ingeniør, og så fik vi færdigudviklet den i 2009. Så vi gjorde egentlig det modsatte af alle andre. Vi afskedigede selvfølgelig nogle folk, men jeg regnede lidt på det og kom frem til, at vi kunne sidde i vores fabrik i otte år uden at sælge noget, fortæller Leif Carøe.

Så galt gik det nu ikke. Rejekogeren Connie gik rent ind hos fiskeindustrien, og er den dag i dag stadig en meget vigtig brik i virksomhedens Seafood-division.

Nyt forretningsben kom til
Kimen til næste væksthop blev lagt i 2012, da Carsten Trudslev trådte ind i virksomheden. Han havde nemlig også gået og tumlet med en god ide, og det blev til et helt nyt forretningsben hos Intech International; dispenseringsudstyr til fødevareindustrien.

- Præcis på samme måde som kogeren, var det en teknologi, der ikke var kendt. Det er det samme som med kogeren, at vi byggede den færdig, før vi lancerede den. Det er vigtigt for os, at vi ikke sender noget ud af huset, der ikke virker, forklarer Carsten Trudslev.

- Det var faktisk den samme ingeniør, der lavede rejekogeren. Vi brugte et halvt års tid på det og søgte patent. Vi besluttede, at hvis vi fik patentet, så ville vi producere den. Vi fik så patentet efter ni måneder, tilføjer han.

Intray, som dispenseringsmaskinerne blev døbt, har om noget været med til at sikre de høje vækstrater siden, for det åbnede op for et enormt marked, og også geografisk har det bragt Intech nye steder hen.

Høje vækstrater fortsætter
Og skal man tro de to ejerledere, så ser fremtiden for Intech International temmelig lys ud. I hvert fald har de ikke tænkt sig at skrue ned for vækstambitionerne.

- Vi har en rimelig ambitiøs strategi i år på vores budget, hvor vi vil vokse mere end 30 pct. Med den samme vækstrate er vi nok dobbelt så store om fem år. Og det kan kun lade sig gøre, fordi vi har dygtige og engagerede medarbejdere, som altid har været der for os, når tingene har brændt på, siger Carsten Trudslev.

Og væksten skal komme fra begge forretningsben.

- Vi er ved at bevæge os meget mere inden for fisk. Vi har altid lavet meget på rejer, og der har vi lidt glemt at fortælle, at vi også er rigtig dygtige til fisk, men det arbejder vi på, forklarer Leif Carøe Andersen.

- Og så er det planen, at vi vil oprette en serviceafdeling til alle vores dispenserkunder. Det har vi ikke kunnet tidligere, fordi den installerede base ikke har været stor nok, men det er den nu, supplerer Carsten Trudslev.

Nye kompetencer gennem opkøb
2019 bød også på en ny milepæl for Intech International. Her brød man nemlig med princippet om at vokse organisk og købte sig ind i den lokale virksomhed DamGaard Automatik.

Og det er et opkøb, som de to ikke har fortrudt - snarere tværtimod.

- Vi har en klar forventning om, at DamGaard kan give os nogle nye kunder, lyder det fra Carsten Trudslev.

- DamGaard er blandt andet gode til palletering, og det er præcis det sidste, vi har manglet ombord på skibene. Så nu er vi der, hvor vi kan levere alt, uden vi nødvendigvis skal have underleverandører med ombord på skibene, tilføjer Leif Carøe Andersen.

Artiklen er en del af temaet Topchef i tale.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234