23948sdkhjf

Sparede millioner ved at ombygge maskine

En medicinalvirksomhed bad værktøjsfabrikken Gruber om at ombygge sin montagemaskine. Ved at ombygge maskinen – fremfor at få bygget en ny – sparer virksomheden mellem 4 og 5 mio. kr. Det oplyser Gruber i en pressemeddelelse.

Gruber konstruerede og byggede den oprindelige montagemaskine til medicinalvirksomheden for 10 år siden. Maskinen har siden stanset og monteret gummi i Ø8 aluminiumskapper igennem alle årene. Produktionen har kørt upåklageligt. Faktisk har maskinen kørt langt flere emner i minuttet end oprindelig lovet.

Derfor er medicinalvirksomheden meget tilfredse med deres montagemaskine. Men for nylig har deres behov ændret sig, så de udover de oprindelige Ø8-kapper nu også skal stanse og montere gummi i Ø11-kapper.

- De fleste vil i sådan en situation typisk bygge en ny maskine, der kan håndtere begge størrelser, fortæller Poul Bek, der er CEO for Gruber, og forsætter:

- Men denne maskine kører stadig upåklageligt. Den er meget effektiv, og det vurderer vi, at den vil blive ved med at være i rigtig mange år endnu. Derfor har vores kunde i stedet valgt at få os til at bygge maskinen om, så den fremadrettet kan håndtere begge størrelser.

Sparer millioner
Ombygning af maskinen koster mellem 1 og 2 mio. kr., men det er alligevel en rigtig god forretning for kunden. En ny tilsvarende maskine vil nemlig koste cirka 6 mio. kr. Derfor sparer virksomheden mellem 4 og 5 mio. kr. ved at vælge at ombygge maskinen.

- Det er selvfølgelig kompliceret at ombygge en montagemaskine, men vi skal trods alt bruge væsentlig mindre tid i forhold til, hvad det ville tage at bygge en ny maskine fra bunden. Det er baggrunden for, at prisen ved ombygningen kan blive så meget lavere, fortæller Poul Bek.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109