23948sdkhjf

Værftsdirektør advarer om mangel på udenlandsk arbejdskraft

Antallet af udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, er bremset hårdt op, og det vækker bekymring hos blandt andre Carl Erik Kristensen, der er adm. direktør for Hvide Sande Shipyard. Det skriver Børsen

På det vestjyske skibsværft har udlændinge, primært fra østeuropa, tegnet sig for omtrent 50 årsværk igennem det seneste år. Hvis det ikke længere er muligt at hyre udlændinge, bliver værftsdirektøren tvunget til at nedskalere forretningen med 10-20 pct., fortæller han. 

- Problemet er, at vi har nogle opgaver i Danmark, som danskerne er blevet for fine til. Det er opgaver som at male og svejse fra morgen til aften. Det er den type faggrupper, vi hyrer ind fra udlandet, siger Carl Erik Kristensen til Børsen. 

Hvor der i 2018 kom 17.365 udenlandske arbejdere ind i Danmark, faldt tallet til 9.476 i 2019. I 2018 udgjorde europæere næsten halvdelen af de nye, udenlandske arbejdere i Danmark, imens der i 2019 netto blot kom 1.416 nye europæere til Danmark for at arbejde. Det hænger blandt andet sammen med, at arbejdsløsheden er reduceret markant Polen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109