23948sdkhjf

Camros vækstplan kræver nye maskiner

Produktionsvirksomheden Camro investerer i øjeblikket for at understøtte massiv vækstplan. Kapema har leveret automatiseret bukkecelle

Camros producerer miljøvenligt udstyr til bekæmpelse af skadedyr og har solide vækstplaner. Camros administrerende direktør Kurt Sørensen svarer her på spørgsmål om virksomhedens seneste maskininvesteringer.

Camro vil tredoble væksten

Hvilke maskiner har Camro investeret i?
Vi har for et halvt år siden investeret i en lille bukkecelle med stor kapacitet, som på den type mindre emner kan og skal kunne køre ubemandet et helt skift. Vi har fået leveret cellen fra Euromac i Italien gennem den danske forhandler Kapema i Thisted. Derudover har vi for tre måneder siden installeret endnu en bukkecelle fra Starmatic, som bukker de helt store emner med en vægt op til 100 kilo.

Hvad er det for nogle produkter, der skal køres på den nye linje?
Den nye linje fra Kapema skal køre både egne skadedyrsprodukter samt OEM-produkter til store faste kunder.

Hvilke fordele giver de nye maskiner Camro?
Vi får en væsentlig større kapacitet på bukning af små emner op til 10 kg emnevægt, og kvaliteten i forhold til manuel bukning er også forbedret. Den nye linje laver emnerne helt færdige og palleterer klar til forsendelse, hvilket vil sige inklusive mellemlægspap og andet emballage, som kræves af produkt eller kunde.

Hvilke andre funktioner i produktionen automatiserer Camro?
Om cirka en måned begynder vi installation af den tredje stansecelle, så vi totalt råder over seks selvkørende produktionsceller til pladebearbejdning. Med vores sidste to nye investeringer fra Amada tager vi ligeledes for alvor hul på produktion 4,0-konceptet, hvor maskinerne er online opkoblet med de administrative, og programmerings-mæssige funktioner.

Bliver alle Camro-produkter produceret på egen fabrik?
På den "grønne" del i Skadedyrs-området producerer vi selv cirka halvdelen af produkterne, og resten er forhandlede varer primært fra udenlandske producenter. På det "blå" forretningsområde, som er OEM-underleverandør, sourcer vi primært overfladebehandling og montagekomponenter ind, ellers produceres resten hos os selv.

Hvilke andre maskiner - udover de nye - har Camro i maskinparken?
Tre Amada stanseceller. En Euromac bukkecelle til 10 kg emner. En Amada bukkecelle til 50 kg emner. En Starmatic bukkecelle til 100 kg emner. Fire "manuelle" CNC-kantpressere. Samt alt i svejse-, valse- og montageudstyr til tyndpladeproduktion.

Hvilke kunder forsøger Camro at trække til design og konstruktionsafdelingen?
Der er primært den type virksomhed, hvor produktionen har nået en vis størrelse, og man har behov for sparring på videreudvikling af produktet for at kunne være mere prismæssig konkurrencedygtig på især eksportmarkederne.

Hvilke næste skridt og investeringer venter forude for Camro?
På produktionssiden tror jeg, at vi med de sidste investeringer er godt med de næste to-tre år, nu skal vi bare have det hele op at køre i døgndrift.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141