23948sdkhjf

Smarte lagerløsninger buldrer frem

Lemvigh-Müller mærker stor interesse for virksomhedens automatiserede lagerløsninger til fittings, værktøj og værnemidler

Optimering af indkøb og sikkerhed i produktionen. Det er to af de væsentlige faktorer, der lige nu trækker fødevare- og pharma-industrien i retning mod automatiserede løsninger til håndtering af befæstelse, fittings, værktøj, værnemidler og alle de andre forbrugsvarer, der er brug for i produktionen.

Det forklarer Pernille Wichmann, som er salgsdirektør i Lemvigh-Müllers Indiustridivision, hvor et team af ansatte arbejder udelukkende med LM’s såkaldte Smartlager-løsninger.

- Fødevareindustri, pharmaindustri og ingrediensproducenter efterspørger i høj grad intelligente lagerløsninger, og de adopterer smartlagerløsninger som en del af deres vækststrategi. Dette skyldes, at virksomhederne skal sikre sig, at omkostningerne holdes under kontrol, samt at de udnytter deres kapacitet og produktion optimalt, siger Pernille Wichmann.

Fleksible systemer
Hos Lemvigh-Müller arbejdes der med et fleksibelt system, hvor flere forskellige automatiserede lagerløsninger kan kombineres i en VMI-løsning (Vendor Managed Inventory). Det gælder forskellige scannerløsninger, lagerbokse med vægtsystemer og deciderede automater, hvor medarbejderne trækker varerne.

Fælles for alle løsninger er, at de kan købes, lejes eller leases af Lemvigh-Müller, og det er ligeledes valgfrit, om man vil have lagersystemerne fyldt op af en ansat hos Lemvigh-Müller eller selv stå for den del.

- Vores erfaring er, at fødevarevirksomheder meget gerne vil have en skræddersyet og individuel løsning. Det er ikke nødvendigvis automater, der er den rigtige løsning for alle, men det generelle billede er, at industrien ser et stort potentiale for optimering af indkøb og udlevering af varer til den enkelte forbruger, siger Pernille Wichmann, som allerede har Carlsberg på kundelisten og for nylig kunne offentliggøre en aftale med en stor ingrediensproducent.

I alt er der installeret Smartlager-løsninger hos i alt 220 kunder i Danmark, og for fødevareindustrien spiller hygiejne ligeledes en faktor i lagerløsningerne, der fysisk er så fleksible, at de kan håndtere varer, som svinger i størrelse fra 1,5 meter i længden til helt små enheder, der kun vejer 2 gram.

Kundens egne data
Software er naturligvis en væsentlig del af ethvert automatiseret lagersystem, og det samme er opsamling af data omkring forbruget og forbrugerne.

Det gælder også for Lemvigh-Müller, som helt bevidst lægger data åbent frem for kunderne. Kunderne får dermed mulighed for selv at arbejde med vareflow og ikke mindst selv taste nye medarbejdere og nye varer fra både LM og eksterne leverandører ind i systemet.

- Data lyver ikke, og vi giver kunderne adgang til deres data og til automatens database. Både den købsbaserede indsigt og selvbestemmelse er vigtig for kunderne, siger Pernille Wichmann, der forklarer, at lagerløsningerne bliver mere og mere centrale i Lemvigh-Müllers samspil med industrien.

Vækst kræver kontrol
Salgsdirektøren vurderer, at den stigende interesse for lagerløsningerne hænger sammen med, at virksomhederne bliver mere og mere professionelle og ambitiøse.

- Der er vigtigt at have fuld kontrol over sit forbrug, når du skalerer produktionen op, siger salgsdirektøren om lagerløsningerne, der samtidig kan forhindre katastrofale fejl i produktionen.

- Vi sikrer blandt andet, at det udelukkende er fødevareindustri-godkendte varer, som udleveres via en automat eller anden smartlager-løsning. Vi sikrer også, at det kun er de specifikke ansatte, som har rettighed til at bruge en given vare eller få den udleveret, siger hun og nævner også det helt klassiske eksempel, hvor en manglende part eller del risikerer at lukke hele produktionen ned, siger Pernille Wichmann, og fortsætter:

- Kunderne undgår de mange små "sidste øjeblik" indkøb, hvor behovet typisk først opdages, når de skal bruge en given vare her og nu. Her fjerner vi stressen samt den ekstra udgift i form af kroner og tid, der hænger sammen med en hasteanskaffelse. Desuden reducerer vores smartlager-løsninger spild. Ved implementering ser vi typisk en reduktion i vareforbruget på mellem 20-30 pct. afhængigt af det enkelte varenummer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078