23948sdkhjf

Nye Omron-robotter gør tandhjul-produktionen mere effektiv

Randers Tandhjulsfabrik har i løbet af de sidste par år investeret markant i sin maskinpark og har senest købt to Omron TM12-robotter som led i en større strategisk omstilling af produktionen.

- Vi har arbejdet med automatisering i mange år og har stationære robotter installeret på flere af vores store maskiner. Her er der tale om mindre robotter i et meget fleksibelt setup, hvor de to robotter kan flyttes mellem fire forskellige maskiner til fortanding, slibning og afgratning. Det gør, at vi både får en hurtigere gennemløbstid og en udvidet produktionstid, fordi robotterne kan arbejde døgnet rundt, siger fabrikschef Lars Bo Nielsen i en pressemeddelelse.

Vigtigt at få medarbejderne med
Investeringen i de nye robotter er foretaget i samarbejde med Nordelektro, som i forvejen servicerer og vedligeholder maskinparken hos Randers Tandhjulsfabrik. Den nordjyske teknikvirksomhed har til opgave at sørge for, at de to Omron-robotter bliver integreret optimalt i forhold til maskinerne, omgivelserne på fabrikken samt ikke mindst i forhold til medarbejderne.

- Man kan ikke bare sætte en robot op og tro, at den kører af sig selv. Vi har set flere eksempler på, at en robot bliver kørt over i et hjørne, fordi den ikke har været tilstrækkeligt integreret i produktionen. Får du ikke folkene med, bliver det aldrig en succes. De skal opleve, at robotten gør hverdagen nemmere. Sker det ikke, går de tilbage til at gøre, som de plejer. Og så er du lige vidt, siger salgschef Jesper Storm Simonsen fra Nordelektro.

Sikkerhedsscannere og QR-koder
Ved stationære robotløsninger følger typisk en masse afskærmninger, der optager en stor del af pladsen på fabriksgulvet. Det er ikke en mulighed i dette projekt, fordi de to Omron-robotter hurtigt skal kunne flyttes rundt mellem fire maskiner efter behov. Den problemstilling er løst ved at installere sikkerhedsscannere på cellerne, så robotten enten går ned i hastighed eller stopper helt, når der er mennesker i nærheden.

Behovet for en høj grad af fleksibilitet er yderligere imødekommet ved brug af Landmark-teknologi. Når en medarbejder flytter robotten fra én maskine til en anden, skal han blot scanne et klistermærke med en QR-kode for at fortælle robotten, hvor den er, og hvordan den skal håndtere emnet i forhold til maskinen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078