23948sdkhjf

Ny platform matcher robotproducenter og virksomheder i produktionsnød

Hver dag kæmper fabriksmedarbejdere med ensformigt arbejde, som lige så godt kunne klares af en robot. Alligevel tøver mange virksomheder med at automatisere – eller ender med at opgive robotprojekterne.

Det vil en ny dansk platform gøre op med ved at matchmake virksomheder og sætte skub i handlen med robotter. 

Det er i hvert fald den benhårde ambition fra #HowToRobot, der er en digital markedsplan for industrirobotter, hvor køberne kan finde det bedste match blandt 9.000 robotleverandører.

Det skriver #HowToRobot i en pressemeddelelse, hvor den officielle lancering er skudt i gang.

- Der er opfundet rigtig mange spændende robotløsninger de seneste år, men der er stadig en kæmpe opgave i at få spredt kendskabet til dem i industrien, siger administrerende direktør for #HowToRobot, Søren Peters.

- Kunderne har svært ved at overskue markedet og finde de rette robotleverandører. Og omvendt har leverandørerne heller ikke haft nogen markedsplads, hvor de kan udstille deres løsninger og kompetencer. Det forsøger vi nu at ændre, tilføjer han.

Et pakket marked
Lanceringen af #HowToRobot sker på et tidspunkt, hvor der er flere robotter og leverandører på markedet end nogensinde før.

422.000 industrirobotter blev taget i brug globalt i 2018, og dette tal forventer det Internationale Robotforbund (IFR) vil stige med 12 pct. om året over de næste to år.

Når robotmarkedet bevæger sig så hurtigt, kan det – både for købere og sælgere – være svært at følge med i udviklingen, vurderer Søren Peters.

- Det er svært at skelne skidt fra kanel, når man ikke har overblikket til at sammenligne leverandører og løsninger. Og så risikerer man at køre galt med sine investeringer – ikke ulig it-branchen i gamle dage, siger han, og fortsætter:

- De virksomheder, der får størst succes med robotter, tager sig tid til at vurdere deres behov og få et overblik – i stedet for at skynde sig ud og købe den første, den bedste robot.

- Platformen er samtidig en ny eksportkanal for danske robotleverandører, som både kan finde kunder og samarbejdspartnere internationalt. Dermed får vi sat yderligere skub i det danske roboteventyr, afslutter han.

#HowToRobot er en uafhængig, digital robot-platform, der samler købere og sælgere globalt.

Platformen hjælper produktionsvirksomhederne igennem automationsrejsen – fra planlægning til indkøb og implementering af robotløsninger. Blandt andet i form af:

  • Et katalog over 9000+ robot- og automationsleverandører
  • En global, uafhængig markedsplads for nye og brugte robotter
  • En udbudsportal hvor robotkøbere kan finde leverandører med konkrete robotløsninger til deres automatiseringsbehov
  • Digitale planlægningsværktøjer der både hjælper virksomheder med at udvælge robotprojekter og udregne potentialet i kroner og ører

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156