23948sdkhjf

Maskine udviklet til 5-akset bearbejdning

Mazak lancerer CV5-500, som er et nyt simultan 5-asket bearbejdningscenter

Yamazaki Mazak har lanceret et nyt entry-level simultan 5-akset bearbejdningscenter specifikt udviklet til førstegangsbrugere inden for 5-akset bearbejdning.

Den nye CV5-500 er udviklet hos Mazak i Storbritannien målrettet til underleverandører.

Den meget alsidige 5-aksede maskine er ifølge producenten unik i sin kategori på grund af sin høje stive konstruktion med et fuldt understøttet rundbord, der kører i Y-aksens retning under X-aksen, og leverer en yderst nøjagtig og ekstremt kompakt bearbejdningsløsning.

CV5-500 er udstyret med en nydesignet fræsespindel og X-akse for at opretholde en høj stivhed selv under fuld udstrækning af Z-aksens vandring. Den er udstyret med en spindel med 12.000 omdr/min, der er i stand til at yde 18,5 kW og 119,4 Nm, hvilket gør den velegnet til bearbejdning i en lang række materialer. En valgfri spindel på 18.000 omdr/min, der inkluderer køling af X-, Y- og Z-aksens kuglespindler for termisk stabilitet, er også tilgængelig og velegnet til højhastighedsapplikationer.

Stabil nøjagtighed
CV5-500 er ligeledes udstyret med et Sankyo-bord, der med høj stivhed, drevet med rullehjulskam, giver en bred rotationsvinkel, specielt 220 grader i B-aksen og 360 grader i C-aksen. Maskinen leverer alsidig ydeevne med hurtige ilgangshastigheder på 36 m/min i X-, Y- og Z-akserne og kan bearbejde emner op til 500 mm i diameter og op til 320 mm i højde og op til 200 kg i vægt. Derudover opretholder Thermal Shield-systemet stabil nøjagtighed ved at anvende automatisk kompensation til at eliminere temperatursvingninger.

Ud over at tilbyde høj ydelse prioriterer CV5-500-designet operatørens adgang og ergonomi uden at gå på kompromis med mulighederne for at integrere automatiseringsløsninger.

Automatisering
Maskinen kan nemt integreres med en række automatiseringsløsninger, idet man kan tilvælge en automatisk dør i venstre side, robot interface samt hydrauliske eller pneumatiske tilslutninger. Med denne løsning bibeholder man adgangen til arbejdsrummet, via fronten af maskinen uhindret fra automatiseringsudstyr, hvilket betyder, at operatøren bevarer adgang til opsætninger med fuld synlighed for bearbejdningsoperationen.

Yderst kompakt maskine
På kun 2.300 mm x 2.790 mm er maskinen den mest kompakte 5-aksede maskine i sin klasse, hvilket den på den måde henvender sig til underleverandører, hvor gulvpladsen er et problem. Mazak har designet maskinen således, at alt er udformet på bedste kompakte vis, således man stadig kan betjene maskinen samt udføre vedligeholdelse.

Specielt kølemiddeltanken med spåntransportøren, der kan trækkes ud fra maskinens forside for at give bekvem adgang, er et af de punkter, der her fremhæves. Derudover kan bagsiden af maskinen placeres tæt på fabriksvæggen for at minimere gulvområdet.

Værktøjsmagasinet leveres standard med 30 pladser og en mulighed for 48 værktøjer om nødvendigt. En dobbeltarm ATC tilbyder en hurtig skiftetid på kun 1,3 sekunder. En dør til magasinet er standard, hvilket gør det muligt at udskifte værktøjer, selv i automatisk cyklus.

Maskinen er udrustet med SmoothX CNC, som er Mazaks styring velegnet til 5 akset simultanbearbejdning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141