23948sdkhjf

Smedevirksomhed laver kæmpetragt til Grenå Havn

Grenå Havn har længe været på udkig efter en ny tragt til bulklosning.

Men trods besøg på messer og kontakt med flere leverandører af udstyr til havne, havde man ikke fundet den rette leverandør, der kunne levere en afløser til havnens gamle tragt, der både var blevet slidt og alt for lille i takt med, at både skibe og lastbiler samt kravet om effektivitet er blevet større med tiden.

Hvad man ikke fandt i det fjerne blev til et helt lokalt samarbejde med Ålsrode Smede- og Maskinfabrik, hvor man påtog sig opgaven med at projektere, producere og montere kæmpetragten, der benyttes når et skib losser for eksempel træpiller, og de skal transporteres videre med lastbil. Her kommer tragten ind i billedet. Tragten gør, at man effektivt kan laste lastbilerne med et minimum af spild.

- Det er ikke det største emne, vi har bygget, men det er en af det helt store med en vægt på 49 tons. Vi har ikke bygget en så stor tragt tidligere, så vi har brugt meget energi på projekteringen, der i alt har krævet næsten 500 timer hos vores tekniske tegner og resulteret i 500 tegninger af tragten og alle mulige detaljer, siger administrerende direktør Brian Basse fra Ålsrode Smede- og Maskinfabrik.

Stort samlesæt
Tragten er 13 meter høj, og selve tragtåbningen måler 9,5x9,5 meter eller 90,5 kvadratmeter, der svarer til grundplanet på et typisk dansk halvandenplanshus. Selve tragten rummer 160 kubikmeter. Og selv et af de helt store vogntog med en totalvægt på 62 tons kan køre under tragten. På fabrikken i Ålsrode har man forberedt tragten som et kæmpe samlesæt, der er transporteret til Grenå havn, hvor tragten samles.

- Vi har ret store forventninger til at kunne udnytte de erfaringer, vi har fået fra dette projekt, fordi vi ved, at der rundt om på havnene står mange ældre tragte, der trænger til udskiftning. Hertil kommer speditører, foderstoffirmaer og mange andre, der kunne have behov for en udskiftning af deres bulktragt, slutter Brian Basse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111