23948sdkhjf

En italiener skal gøre Grundfos-indkøb bæredygtige

Silvio Vanzo har ansvaret for, at Grundfos-indkøbene følger koncerns klimamål

Silvio Vanzo inviterer inden for på sit kontor i den store hvide bygning på Grundfos-hovedsædet i Bjerringbro. Han byder på kaffe. Selv drikker han italienernes favorit espresso.

Espresso-præferencen hænger ved, selvom han har brugt halvdelen af sit arbejdsliv uden for hjemlandets grænser. Senest har han været ansat hos Electrolux i Sverige i 15 år.

- Bæredygtighedsrejsen er spændende og givende. Det er årsagen til, at jeg valgte Grundfos. Jeg kom fra en nordisk virksomhed, som er drevet med de værdier. Og jeg valgte Grundfos, fordi koncernen har samme værdier. Og det er lettere, når værdierne matcher ens eget DNA. Det er virkeligt et godt match, siger Sivio Vanzo, chief purchasing officer (CPO), Grundfos.

CPO’en peger på, at bæredygtighed er et krav fra kunderne. Det er ikke et spørgsmål om enten eller, men bæredygtighed er et spørgsmål om overlevelse - leverandørerne skal være både effektive og bæredygtige.

Ny strategi
Silvio Vanzo er uddannet ingeniør og var inden ansættelsen hos Electrolux bosat i Kina og Hongkong, hvor han arbejdede for motorcykelproducenten Aprilla. Inden da havde han en årrække hos italienske DeLonghi.

Han startede i CPO-jobbet hos Grundfos i august 2019. Det var samtidig med, at koncernen lancerede sin 2025-strategi.

- I strategien er der et stort omfang af bæredygtighed. Ikke kun det sociale ansvar, men også et bæredygtighedsansvar, siger han.

- Så vi har også et bæredygtighedsansvar i vores indkøb, og vi har nogle målsætninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266