23948sdkhjf

Tuco sammen med kommune om selvsejlende færge

Tuco Marine har nu underskrevet en aftale med Faabord-Midtfyn Kommune, der skal bane vejen for et selvsejlende fartøj til betjening af kommunens øer.

Metal Supplys søstermedie Søfart har tidligere berettet om projektet, som altså nu er kommet et skridt videre med kommunalbestyrelsens velsignelse. Der er tale om en samarbejdsaftale, hvor Tuco og Faaborg-Midtfyn Kommune sammen skal undersøge, om selvsejlende færger kan være løsningen på transporten til og fra øerne i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Konkret er formålet med aftalen at afdække mulige samarbejdspartnere og finansieringsmuligheder med henblik på at starte et større projekt op, 

- Når man bor på en lille ø, er man enormt afhængig af den lokale færges sejltider, og det begrænser ens mobilitet. Det er en udfordring for de små øsamfund, ikke kun i Faaborg-Midtfyn, men i hele landet, siger Faaborg-Midtyns borgmester Hans Stavnsager i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Derfor har vi slået os sammen med Tuco om at tage de første skridt på vejen mod selvsejlende færger, som vi ser et enormt stort potentiale i. Selvsejlende færger kan på sigt give borgerne på vores øer en helt anden mobilitet og fleksibilitet i hverdagen, og det vil også gøre det mere attraktivt at bosætte sig på øerne i fremtiden.

Et bredt samarbejde
Hos Tuco Marine Group glæder man sig til det nye samarbejde.

- Selvsejlende færger er fremtiden. Dette projekt giver os mulighed for at udvikle og afprøve vores nye produkter helt lokalt, og samtidig kan det være med til, at vi – med lokalt afsæt – kan styrke de nationale samarbejder, vi allerede har i gang med blandt andet DTU, siger administrerende direktør Jonas Pedersen i pressemeddelelsen.

De lokale beboere og andelsselskabet bag Bjørnefærgen er også involveret i projektet. I en fælles udtalelse siger Dorte Anderskov, formand for Bjørnø Beboerforening, og Hanne Berg Kelm, formand for Andelsselskabet Bjørnøfærgen a.m.b.a, at de som udgangspunkt finder al udvikling interessant og spændende. 

- Derfor ser vi frem til at følge processen med udviklingen af en selvsejlende færge til Bjørnø. Vi bidrager også meget gerne med erfaringer og viden om øboernes behov og ønsker og ser frem til samarbejdet med Tuco og kommunen, lyder det i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109