23948sdkhjf

Damstahl: Har lager af historiske dimensioner

Metal Supply har lavet en rundringning til nogle af de største stålgrossister for at høre, hvordan cononavirussen påvirker stålleverancerne.

Michael Lund, administrerende direktør hos Damstahl:

Har I oplevet tendens til hamstring eller panik hos kunderne?
Nej, jeg vil ikke sige, at vi har oplevet panik. Vi har oplevet nogle kunder, der ønsker at lave nogle lidt længerevarende aftaler, end de plejer. Men ikke sådan totalt panik og købe ind med arme og ben. Men man kan sige, at hvor kunderne gennem en årrække har levet sådan lidt fra hånden til munden og bestilt dagen før, de skulle bruge det, der er der nogle af de, der har forpligtelser over for store slutkunder, der er ude og sige: ”hov, jeg kunne egentlig godt tænke mig at lave en aftale, der går over det næste kvartal, så jeg sikrer min forsyning”. Sådan vil jeg nok hellere kalde det, end jeg vil kalde det decideret hamstring.

Hvordan er leveringssituationen?
Lige nu er den upåvirket, men det er et øjebliksbillede, fordi alle der har set lidt tv eller får nyhedsbrev fra speditører ved, at der lige nu er 92 km kø ved grænsen mellem Italien og Østrig. Og i og med at mange rør og meget stangstål og nogle plader kommer fra Italien af, så vil vi komme til at opleve nogle forsinkelser, men det er sådan noget med en dag eller to. Og ellers har vi et lager af historiske dimensioner, så vi kan godt klare os i temmelig lang tid, og hvis vi prøver at perspektivere det her til den kinesiske dimension – lad os sige at vi skulle være uden forsyning i to måneder - så ville vi stadig kunne levere stål til vores kunder. Vi har en rækkevidde på lageret, som er over fire måneder.

Hvad råder I kunderne til?
Vi råder dem til at tage det roligt, men man kan også sige, at kunder der har nogle specifikke behov, og som er afhængige – der findes for eksempel en række større virksomheder i Danmark som er afhængige af enkelte italienske rørproducenter – der vil jeg helt klar appellere til, at man er klog her og går ud og siger, at man simpelthen er nødt til at sikre, at man har dual sourcing på sine produkter. Og det er en meget konkret anbefaling: Lad nu være med at single source. Jeg sidder ikke og siger, at hvis man køber sit stål et andet sted, så bør man købe det hos Damstahl eller omvendt. Det jeg egentlig siger er, at enhver grossist har mere end en leverandør på alle produkter, så jeg vil helt klart sige, at man bør tænke på dual sourcing på værkssiden af. Og har man nogle forpligtelser overfor kunder, så er det en god ide at gå i dialog med sin leverandør af rustfri stål, om man kan skabe en eller anden form for forsyningssikkerhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109