23948sdkhjf

Pris til værktøjsproduktion

Sandvik Coromant har opnået international hæder for automation og digitalisering af produktionen af skærende værktøj i svenske Gimo

 Der er ro og orden på Sandvik Coromants værktøjsproduktionsanlægget i Gimo nord for Stockholm. Automatisk styrede køretøjer glider ubesværet omkring fabriksgulvet og leverer dele og materialer til robotcellerne, som kører automatisk.

Det er baggrunden for, at World Economic Forum for nylig annoncerede Gimo som et globalt fyrtårn, der har formået at implementere en bred vifte af Industri 4.0-teknologier.

I følge World Economic Forum har Gimo-anlægget skabt en digital tråd gennem sine produktionsprocesser, der har øget produktiviteten markant. Et eksempel er dets "berøringsfri omskiftning", der gør det muligt at ændre designmønstre automatisk, selv under ubemandede skift.

- Prisen er modtaget med en følelse af ægte stolthed hos Gimo, siger Lars Matiasson, direktør for produktionsteknologiske værktøjer i Sandvik Coromant, især da den anerkender kulminationen af mangeårige bestræbelser på at tilskynde til innovation.

- Rejsen til digitalisering her på Gimo begyndte faktisk for 30 år siden med implementeringen af parametrisk CAD/CAM, og derefter få år senere tilsluttede vi det til vores smarte automatisering, hvorved vi skabte den første digitale tråd i vores produktion. Det har været mere en evolution end en revolution, siger Lars Matiasson.

Ingeniører indsamler nu data fra hele produktionsanlægget - fra robotterne, CNC-maskinerne og endda fra selve skæreværktøjerne. Når disse data er ekstraheret og analyseret, kan de præsentere værdifuld indsigt i udstyrets sundhed, lyder det fra Sandvik Coromant.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109