23948sdkhjf

AH Industries har taget to ture med coronaen

Det meste af Danmark tager for øjeblikket alle tænkelige forholdsregler for at hindre spredningen af coronavirus.

Det gælder også AH Industries, men faktisk er det anden gang, underleverandøren bliver ramt.

- Vi har lige været igennem hele udfordringen i Kina, og den synes jeg egentlig, vores organisation derude har håndteret til UG i samarbejde med de kinesiske myndigheder, siger Kim Kronborg Christiansen, administrerende direktør og medejer af AH Industries.

Alt blev lukket ned
Virksomheden har fabrik i Ningbo, som ligger små 1.000 km fra Wuhan, hvor virusudbruddet skete. Alligevel blev fabrikken ramt af hårde restriktioner fra de kinesiske myndigheder.

- Igennem 14 dage-tre uger var vi helt og aldeles lukket ned, og vi var så blandt de tre første virksomheder i Ningbo-området, der kom op at køre igen, og skulle selvfølgelig gennemgå nogle audits fra den kinesiske regering på daværende tidspunkt, om at vi overholdt reglerne, så vi kunne tage vare på de medarbejdere, vi har og ikke sprede virussen, og det er forløbet over al forventning, siger Kim Kronborg Christiansen.

Virksomheden har stadig fire medarbejdere siddende i karantæne i Wuhan, men ellers er alt ved at være tilbage i sin vante gænge på fabrikken.

- Selvfølgelig kan der stadig være hickups, men det er ikke noget, jeg hører noget om. Alt fungerer ud fra et produktionsmæssigt synspunkt, men hvis du spørger, hvordan det er at have et socialt liv derude, så er det mit indtryk, at der stadigvæk er mange begrænsninger, fortæller Kim Kronborg Christiansen.

AH Industries har en dansk general manager i Kina, og han blev derude under hele krisen.

Følger myndighedernes anbefalinger
Erfaringerne fra Kina forsøger virksomheden nu efter bedste evne at bruge i Danmark.

- Vi har egentlig to prioriteter. Prioritet nummer ét er at tage vare på vores medarbejdere, så corona ikke spreder sig. Nummer to er egentlig at tage vare på virksomheden. Og som det er nu, mærker vi ikke noget fra vores kunder. Hvis vi har mærket noget, så er det egentlig effekten fra det, der har været i Kina, som måske kommer med en lille forsinkelse i Europa. Men det er jo alt, alt for tidligt at sige noget om, hvad effekten bliver her, forklarer Kim Kronborg Christiansen.

På de tre danske afdelinger i Ribe, Horsens og Vejle har man selvfølgelig taget en række forholdsregler.

- Vi har selvfølgelig foretaget alle de tiltag, vi kan, i forhold til at alle døre, der kan stå åbne, de står åbne, spritte håndtag af, der er god afstand mellem medarbejderne, dem der kan arbejde hjemme, de arbejder hjemme, og vi har nedlagt madordningen og så videre, lyder det fra Kim Kronborg Christiansen.

- I ledelsen har vi minimum en gang om dagen et møde, hvor vi løber igennem, hvad der er sket og løber vores procedurer igennem, og ellers gør vi det selvfølgelig ad hoc. Og så må vi stramme til undervejs, hvis vi bliver opfordret til det, og ser behovet for det, slutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11