23948sdkhjf

Travl pladeproducent holder nødplan i skuffen

Dampa i Tommerup på Fyn med 55 medarbejdere har foreløbig ikke mærket noget til corona-krise.

- Vi har fuld gang i produktionen. Det er business as usual, siger direktør Michael Nykjær fra Dampa, som producerer loftsystemer med akustisk dæmpning.

- Vi producerer mest til byggeindustrien, og der er endnu ingen byggepladser, der er lukket ned. Så alt vores igangværende produktion fortsætter, siger han.

Hvis efterspørgslen skulle svigte i den kommende tid, så har Dampa lagt en nødplan.

- Hvis der skulle komme en mindre nedgang, så vil vi indføre en arbejdsfordeling på virksomheden, sådan at der produceres tre dage om ugen, og medarbejderne får supplerende dagpenge de sidste to dage. Reglerne for det er gjort mere lempelige med den sidste lovpakke, siger Michael Nykjær.

Læs også: Kamstrup-topchef: Vi bliver ramt seriøst de næste måneder

Hvis efterspørgslen mod forventing skulle falde drastisk, så er Dampas plan at hjemsende medarbejdere på løntilskud.

- Vi vil gøre meget for at undgå at opsige vores gode folk, siger Michael Nykjær.

Overarbejde
- Lige nu er der gang i produktionen. Vi kører faktisk overarbejde og aftentur i øjeblikket for at nå alle ordrer.

- Vi  har også dialog med flere kunder og fremtidige projekter. De byggevirksomheder og værfter, som vi samarbejder med, kører alle sammen videre, siger han.

Dampa leverer blandt andet støjdæmpende plader til værfter, der bygger krydstogtskibe, og de værfter har fortsat driften. Der er tale om leverancer til værfter i Finland og Tyskland.

Forholdsregler
Dampa har taget en lang række forholdsregler for at bremse smitten med corona. Der bliver holdt stor afstand imellem medarbejderne, og alle møder er blevet digitale, så der heller ikke er smittefare her. De fleste funktionærer er sendt hjem.

- Jeg synes, vi gør meget for at tage smitterisikoen alvorligt, og livet går stille og roligt videre her i Tommerup, siger Michael Nykjær.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125