23948sdkhjf

Efter Granlys rekord-regnskab: Nu bliver nøgleordet likviditet

Det esbjergensiske mini-konglomerat Granly Gruppen har netop præsenteret sit nye regnskab. Og det er et meget solidt et af slagsen.

Ledelsen kalder selv regnskabsåret for et arbejdsår uden lige, og årsrapporten viser vækst i aktiviteterne med godt 15 procent og en indtjening på cirka 63 mio. kr. før skat. Resultatet er det bedste i virksomhedens historie.

- Vi er naturligvis stolte over resultatet, som er skabt ved flid, vedholdenhed – og lidt held, siger Kjeld Vogt, der også fremhæver helheden, ledelsesfirkløveret og sammenhængen i Granly Gruppen.

På trods af de aktuelle udfordringer, som corona-virussen giver, holder Granly Gruppen fast i den meget ambitiøse 2025-plan, der også fortsat åbner mulighed for et eller to opkøb indenfor kerneaktiviteterne, uddyber Kjeld Vogt.

- Vi har ikke tradition for at ændre budget. Når det en gang er gennemarbejdet og vedtaget, så vi holder fast, også når det blæser og giver os udfordringer fra blandt andet corona-virus i Kina, Europa og Danmark.

Læs også: Prispres rammer Granly Gruppens bundlinje

Stærkt underleverandør-år
Det er Granly Gruppens første regnskabsår med en udvidet ledelsesgruppe. Koncernen styrkede i starten af 2019 direktionen med udnævnelsen af Finn Just Jensen og Brian Vogt til CEO’er. Det betyder, at Granly Gruppen nu ledes af et firkløver, som også tæller direktør Kjeld Vogt og CFO Kim A. Junk.

Fremgangen og rekordbundlinjen er skabt i et år med masser af udfordringer. For underleverandørproduktionen i Danmark og Kina har været udfordret på konkurrencesiden og af et massivt prispres. Men en stram opfølgning og styring af kapacitet, effektivitet og omkostninger i kombination med væsentlig volumen har medført en stærk indtjening i forretningsområdet, giver ledelsen som en primære årsag til fremgangen.

- Vores fundament er meget stærkt, også når vores væsentlige produktion i Kina udfordres ved for eksempel udbrud af corona-virus eller massiv konkurrence på alle fronter, siger CEO Brian Vogt.

Andre positive udviklinger i regnskabsåret er motoraktiviteter, landbrugsaktiviteter og de maritime serviceaktiviteter - særligt i Esbjerg Shipyard.

Læs også: Succesfuld Granly-direktør træder ud af den daglige koncern-ledelse

Udviklingen peger nedad
Ved indgangen til 2020 har koncernen en fin ordrebeholdning på samme niveau som tidligere, men udfordringerne kommer primært til at være på pengebinding, kredittider og likviditetsstyring i forhold til den fortsatte vækst.

- Nøgleordet for 2020 bliver likviditet, når driftsforholdene efter virus-udbrud har lagt sig, siger CFO Kim A. Junk.

Koncernens varebeholdninger, igangværende arbejder og tilgodehavender udgør nu op mod 300 mio. kr.

Samtidig er forventningerne, at industri- og offshore-aktiviteterne vil påvirke koncernen i negativ retning i 2020.

Derfor forventer koncernen et resultat for 2020, som ligger noget under 2019. Det er under hensyntagen til indtrængen på nye markeder, konkurrenceforhold og karantæner.

Granly Gruppen A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 805,3 674,6
Resultat af primær drift 63,9 40,2
Resultat før skat 63,5 40,4
Årets resultat 46,2 28,4
Balancesum 427,1 360,2
Egenkapital 221,2 192,4
Antal ansatte 535 465
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125