23948sdkhjf

Svensk messe blev en fuser

Mens messer rundt omkring i Europa blev aflyst eller udskudt allerede fra begyndelsen af marts, fortsatte vores svenske broderfolk ufortrødent.

Og alt var lagt op til, at messen Underhåll, der er fokuseret på produktion og vedligehold, skulle løbe af stablen uden problemer fra 10.-13. marts. Det viste sig dog ikke at holde stik, for halvvejs gennem messen lancerede den svenske regering pludselig et forbud mod at holde events med mere end 500 deltagere.

En af de danske virksomheder, der var med på messen, var PCH Engineering. Den sjællandske virksomhed har specialiseret sig i udvikling af vibrationsmonitorer til roterende maskiner, og messen skulle være det helt store startskud på lanceringen af en ny løsning udviklet i samarbejde med Novozymes, der kombinerer vibrationsdata i realtid med online datalagring. 

”Bare kom, messen kører på”
Den lancering blev dog lidt af en fuser, beretter CEO Sune Lilbæk. Han var på første parket vidne til en messe, der stille og roligt faldt fra hinanden.

- Vi var i dialog med messen på forhånd, og Sverige var nogle dage efter Danmark med at reducere i folkemængder. Vi havde fat i dem så sent som mandag (den 9. marts red.), hvor de sagde: ”bare kom, messen den kører på”, fortæller han, og fortsætter:

Læs også: IoT-løsning sikrer mod nedbrud

- Mandag var der normal aktivitet med opstilling, og der var mange folk omkring det. De havde fået omkring 30 afbud, hvilket var omkring 10 pct. Tirsdag kører messen i gang – der er ikke forfærdelig mange mennesker, men det er heller ikke helt skidt. Vi får egentlig også nogle ok besøg. Og alle er meget omhyggelige med at holde afstand til hinanden. Der er meget få, der insisterer på at give hånd, og der er masser af håndsprit med.

Amputeret netværksarrangement
Noget var ikke helt som det burde være, og også det svenske samfund begyndte at stramme grebet om coronaen.

- Dagen efter, onsdag, er der egentlig færre folk, end der var tirsdag, og det er overraskende, for der burde have været flere. Dem på standen lige over for os er der ikke. De har sat en seddel på standen med, at de har fået forbud mod at deltage på messen og er blevet kaldt hjem, fortæller Sune Lilbæk.

Sidst på eftermiddagen melder den svenske regering da også ud, at arrangementer med mere end 500 deltagere nu ikke længere er tilladt.

Læs også: Kamstrup-topchef: Vi bliver ramt seriøst de næste måneder

- Messen annoncerer ti minutter i fem, at de har fået beskeden, og man overvejer hvordan det bliver næste dag. Men man fortsætter overraskende nok med, at der ved slutningen af dagen er pølser og brød til alle deltagere. Så kan man stille sig op og mingle, og om aftenen onsdag er der et netværksarrangement, som også bare fortsætter ufortrødent. Der skulle have været 400 deltagere, men der var måske snarere 70, fortæller Sune Lilbæk.

Lukker ned
Samtidig med netværksarrangementet offentliggør arrangørerne så på deres hjemmeside, at messen lukker ned.

- Torsdag morgen dukker vi så op og pakker ned, og der er en del, der er godt i gang med det. Der var en del, der allerede onsdag eftermiddag øjeblikkeligt gav sig til at pakke ned klokken ti minutter i fem i forventning om, at det nok blev aflyst, siger Sune Lilbæk.

Dermed endte Underhåll-messen som lidt af en fuser for PCH Engineering, og generelt mener Sune Lilbæk ikke, at virksomheden fik det store ud af at være der de første amputerede dage.

- Vi ved ikke, om vi får nogen penge tilbage. Hvis det koster, det vi har betalt for at være der i to dage, så vil jeg sige, at det fik vi ikke så meget ud af. Der kom da lidt folk forbi, men kunne jeg vælge at bruge min tid anderledes, havde jeg nok gjort det. Vi brugte en masse energi på at forberede os og havde blandt andet arbejdet en del med en landing page, http://IoT.pch-Engineering.dk, som vi ville have vist frem, og som der er lige præcis nul, der har besøgt, konstaterer han.

Forsidefoto/Svenska Mässen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109