23948sdkhjf

Det stærkeste våben er automation

Stansomatic kan konkurrere internationalt om masseproduktion takket være sin fuldautomatiske produktion.

Stansomatic fremstiller små stansede dele i masseproduktion. Det er en produktion, som enhver virksomhed med investeringer i nogle stansemaskiner i princippet ville kunne lave.

Derfor skulle man tro, at det var svært at være konkurrencedygtige med Danmarks relativt høje lønniveau. Men det lykkes fint for Stansomatic. Det skyldes en kombination af fuldautomatisk produktion og designmæssig ekspertise.

- Vi kan godt konkurrere med lavtlønslande, når vi kommer op i højvolumen, for vi har en fuldautomatisk produktion, hvor lønandelen er minimal, siger administrerende direktør Søren Bahnsen.

- Derudover skal det siges, at de dele, som vi producerer, er dele med meget høje krav til tolerancer. Når der er tale om mere simple emner, så er vi ikke specielt konkurrencedygtige, siger han.

Stanseværktøjer
Stansomatic producer selv sine stanseværktøjer, og her ligger en ekspertise hos konstruktørerne og værktøjsmagerne. Virksomheden lægger også vægt på, at gå i tæt samarbejde med kundernes udviklingsafdelinger.

- Ofte kan vi pege på nogle løsninger, vi kan ændre lidt på et produkt, og dermed gøre det billigere for kunderne, siger Søren Bahnsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219