23948sdkhjf

Rekordordre til Maskinfabrikken Fuglsang

Den nordjyske underleverandør har landet sin hidtil største ordre.

Det er nabovirksomheden Bladt Industries, der har bestilt 135 såkaldte anodebure.

Anodeburerne skal sammen med 135 overgangsstykker leveres til havmølleparken Hornsea 2, som opføres af Ørsted og bliver en af verdens allerstørste med en samlet kapacitet på 1,4 GW.

Anodeburene monteres omkring monopælene, som er placeret i havbunden. Her hindrer de korrosion på den store stålstruktur.

Ny fabrik er afgørende
For Maskinfabrikken Fuglsang er der tale om stor ordre.

Læs også: Nordjyder er flyttet ind i spritny maskinfabrik

- Kontrakten er den største i Fuglsangs historie. Vi er i stand til at håndtere denne størrelse ordre, efter vi er flyttet ind i vores ny fabrik på havnen i Aalborg, fortæller Lars Christiansen, administrerende direktør for Maskinfabrikken Fuglsang.

Fabrikken, han hentyder, til ligger på Østhavnen i Aalborg med naboer som Siemens Gamesa og altså Bladt Industries. Virksomheden holdt tidligere til i Aalborg-forstaden Klarup, men er over de seneste måneder flyttet ind i den nye fabrik. Og netop den flytning har været helt afgørende for, at man har formået at lande ordren fra Bladt, fortæller Lars Christiansen.

- Vi har haft store overvejelser om bygningen af vores 8.500 kvadratmeter ny fabrik, og det var netop ordrer i denne størrelse, vi håbede at komme i betragtning til. Vi håber, at andre industrivirksomheder får øje på os og især de mange kompetencer, som fabrikken tilbyder såsom stålkonstruktioner, maskinbearbejdning, montage med mere, uddyber han.

- Nu har vi fabrikken og størrelsen til det, vi har et særdeles erfarent projektteam, og vi håber at nyde godt af vores gode beliggenhed med adgang til Limfjorden fra Aalborg havn, siger Lars Christiansen.

1.600 tons stål og aluminium
Hornsea 2 skal efter planen være i fuld drift i 2022, og det betyder, at leverancerne af anodeburene begynder meget snart.

- Vi får de første stålplader ind i uge 20. Projektet udgør cirka 1.600 tons stål og aluminium, og vi skal producere burene fra nu og frem til midten af 2021, forklarer Christian Vinther Jørgensen, der er produktionschef hos Fuglsang.

Burene bliver cirka ni meter i diameter, fire meter høje og vejer 15 tons.

- Skæring af stålpladerne udføres på vores helt nye plasmaskærer, med skæreareal på 3x19 meter. Efterfølgende bliver emnerne valset og svejset, der udføres svejsekontrol, og en omfattende slutdokumentation udfærdiges. Størstedelen af emnerne opbevares på Fuglsangs arealer indtil oktober, hvor de første bliver udskibet, siger Christian Vinther Jørgensen.

- Vi har indhegnet yderligere 10.000 kvadratmeter grund udelukkende til opbevaring af den her ordre, tilføjer han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11