23948sdkhjf

Lemvigh-Müller: Fortsat højt aktivitetsniveau

I weekenden varslede Italien en total nedlukning af de fleste af landets fabrikker. Også flere nabolande har skruet ned for produktionen.

Metal Supply har spurgt nogle af de førende stålgrossister i Danmark, hvilken betydning den seneste udvikling har for leverancerne af stål.

Christian Herbert, kommerciel direktør hos Lemvigh-Müller:

Hvordan er leveringssituationen hos jer lige nu, og har den ændret sig siden sidste uge?

Vi ser fortsat et højt aktivitetsniveau. Der er gang i efterspørgslen. Vi begynder at mærke de første tegn på, at nogen måske har lidt lavere ordreindgang, og der begynder at være en smule usikkerhed hos nogen, men hos andre er der godt gang i den.

Læs også: Kamstrup-topchef: Vi bliver ramt seriøst de næste måneder

Vi sidder nok med en fornemmelse af, at alt det man læser, der er det nok er et spørgsmål om tid, før det formentlig ser anderledes ud. Men det er selvfølgelig gætværk, for vi har ikke nogen data, der bekræfter det. Det er bare en rimelig antagelse på baggrund om det, man ser og læser om erhvervslivet.

I skrivende stund ser vores leveringssituation fornuftig ud. Men fortsætter den store efterspørgsel, så tror jeg, der vil komme nogle forsinkelser. I nogle lande ser man værker, der lukker, og det skaber alt andet lige en mindre kapacitet. Omvendt, hvis efterspørgslen falder, vil der formentlig ikke være forsinkelser, for så vil kapaciteten være ok. Ved stor efterspørgsel og lavere kapacitet vil det have en effekt. Et andet scenarie er, at efterspørgslen falder, og i og med at kapaciteten også er faldet, så vil der fortsat være balance.

Har I nogle opdaterede anbefalinger til kunderne?

Det allerbedste er, at man følger det, vi sagde sidst, og det der hele tiden bliver manet fra regeringens side; hvis vi alle sammen har lidt is i maven, er det faktisk det allerbedste.

For det der med at man bygger op og tømmer lagre, det er bare ikke i nogens interesse for det skaber rigtig meget uro, og man risikerer reelt også at brænde inde med noget, man ikke har brug for, og man bruger også virksomhedens cashflow på at købe hjem.

Så vi vil virkelig henstille til, at man også her viser sund fornuft og is i maven og vel også et element af samfundssind, og man kun trækker det man skal bruge og ellers er i tæt dialog med os.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172