23948sdkhjf

Dacapo Stainless: Situationen er blevet mere problematisk

I weekenden varslede Italien en total nedlukning af de fleste af landets fabrikker. Også flere nabolande har skruet ned for produktionen.

Metal Supply har spurgt nogle af de førende stålgrossister i Danmark, hvilken betydning den seneste udvikling har for leverancerne af stål.

Kristian Sylvest, administrerende direktør hos Dacapo Stainless:

Hvordan er leveringssituationen hos jer lige nu, og har den ændret sig siden sidste uge?

Leveringssituationen fra leverandørerne er gået fra at være helt uproblematisk til at være problematisk. Det er sådan, at de italienske stålværker, som det ser ud indtil videre, er lukket ned fra og med i morgen. Og det betyder, at der ikke kommer mere stål ud derfra. De kan ikke engang få lov at sende de varer ud, der er færdigproducerede. Hvornår det lukker op igen, er der jo ikke nogen der ved.

Så det er klart, at hvis man skal sige noget generelt om den situation, så kan man sige, at dernede er det et problem. Så er det klar at så er der nordeuropæiske værker som for eksempel Outokumpu som jo har åbent for produktionen indtil videre, og Aperam, som i princippet også har åbent for produktionen indtil videre, hvis du kigger på plademarkedet.

Men hvis du deler de op i produktgrupper, så er der nogen steder, der vil blive forsyningsproblemer ret hurtigt med de varer, der kommer fra steder, der er lukket ned, og så vil der være varegrupper, hvor der er et fornuftigt vareflow – i hvert fald i dag, det kan være om 14 dage jeg siger noget andet. Indtil videre ser det ud til et fornuftigt vareflow på de produkter, hvor der er nordeuropæiske producenter. Så jeg vil score det til, at stangstål og rør er mere udsat, end plader er.

Har I nogle opdaterede anbefalinger til kunderne?

Jeg vil stadigvæk sige ro på. Køb det I har behov for og lad være med at spekulere. Men vi kan se, at det er der nogen kunder, der lytter til, og der er også nogen kunder, der ikke lytter til det.

Dacapo Stainless har netop lanceret et Covid-19-indeks på sin hjemmeside, hvor man ligger data ud om aktivitetsniveauet hos virksomhedens kunder, ordretilgang og forventninger til deres industriers udvikling i den nærmeste fremtid. Målet er at skabe et realtids-indeks for efterspørgslen på det rustfri stålmarked. Se mere på https://dacapo.com/da/content/news/119-dacapo_covid-19_indeks_dk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.222