23948sdkhjf

L-tek slår generationsskifte i gang

Den djurslandske underleverandør L-tek A/S udvider sin ejerkreds.

Det er grundlægger og ejer af Nørager-virksomheden, Lars Nielsen, der sammen med sin familie og L-teks bestyrelse, har besluttet at sætte et kommende generationsskifte i gang.

Generationsskiftet betyder, at administrerende direktør Palle Martin og ejerens børn træder ind som medejere. Lars Lund Nielsen vil fortsat være hovedaktionær i sit livsværk.

- Vi glæder os over, at processen er igangsat, og jeg ser det som en fremtidssikring af L-tek, siger Lars Nielsen.

L-tek blev grundlagt i august 2001. Siden er virksomheden vokset kraftigt, og der er gennemført væsentlige investeringer i bygninger og maskiner.

En del af ansættelsen
Grundlæggeren fortæller, at der har været taget tilløb til at sætte generationsskiftet i gang i et stykke tid.

Da Palle Martin blev ansat for halvandet år siden, var det en del af aftalen, hvis ellers kemi og et godt samarbejde var til stede, skulle han ind som medejer af virksomheden med 110 ansatte.

- I ansættelsesprocessen lå det i kortene. Og det har også været en motivation for mit vedkommende. Men samtidig har det også været vigtigt for mig at finde ud af, om vi har kemi sammen, og om der kunne skabes plads til os begge to i det her. Det har vi brugt lidt over et år på at finde ud af, siger den administrerende direktør

Købt pæn andel
Parterne vil ikke afsløre, hvor mange procent Palle Martin har købt. Han kalder selv det en pæn andel, som er meget tilfredsstillende, og som i situationen passer ham rigtig fint.

Lars Lund Nielsen har heller ikke planer om at stoppe inden for overskuelig fremtid.

- Det har været vigtigt for mig i forbindelse med opstarten af generationsskiftet at få et fast holdepunkt ind i huset. Så vi er flere, der har hånden på kogepladen, siger han.

Hver sin force
I rollerne som henholdsvis administrerende direktør og ejer har Palle Martin og Lars Nielsen hver sine forcer.

Lars Nielsen har en væsentlig rolle i at håndtere indkøb og alle de produktions- og produkttekniske udfordringer, mens Palle Martin har fokus på det økonomiske, det ledelsesmæssige og det overordnede forretningsmæssige.

- Man kan ikke være iværksætter hele livet. På et tidspunkt bliver det daglig drift. Tiden ændrer sig, og verden forandrer sig. Og derfor kommer der også nogle andre behov. Jeg har følt, at jeg har haft behov for at styrke huset på direktionsplan, siger Lars Lund Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111