23948sdkhjf

L-tek: Mere sved på panden end knude i maven

To dage brugte L-tek på at omstille sin produktion til den nye corona-virkelighed. Det betyder blandt andet, at der er kommet så meget som muligt plads mellem medarbejderne i produktionen. Det er sket ved blandt andet at dele dem op i mindre hold.

Omstillingen betyder, at produktionen kan fortsætte i samme tempo som før, og der er travlt.

- I halvdelen af huset kører vi 24 timers produktion seks dage om ugen. Vi har kun lukkedage om søndagen, siger administrerende direktør Palle Martin, L-tek.

- Vi har mere sved på panden end en knude i maven i øjeblikket.

Hele klaveret spiller
Underleverandøren fra det nordlige Djursland har netop offentliggjort sit regnskab for 2019. Og det viser også god aktivitet og en bundlinje i galop. Resultatet før skat er vokset fra 0,6 mio. kr. til 9 mio. kr.

Læs også: Stantræk tager et pusterum

- Vi er tilbage efter et træls år i 2017. Det hul har vi lukket, og vi er på den anden side nu, siger Palle Martin, mens Lars Nielsen supplerer:

- Regnskabet taler sit eget sprog. Der er flere årsager til fremgangen. Det er hele klaveret, der spiller bedre. Vores egne omkostninger, de rigtige folk til de rigtige jobs, gode kunder og gode ordrer. Det er hele vejen rundt.

Ejeren peger også på, at man har fået en forholdsvis flad organisation. Det vil sige, at ledelsen er i øjenhøjde med alle, og at de kan agere hurtigt i forhold til underleverandøren.

Nye kunder bidrager
2019-omsætningen er oppe med 15 pct. L-tek har løsnet sin afhængighed til vindmøllebranchen, fordi der er arbejdet knaldhårdt på at brede sig ud over flere brancher.

Læs også: L-tek slår generationsskifte i gang

- Alle de kunder, der blev hentet ind i folden i 2018, fylder omkring 12-14 pct. af omsætningen i 2019. Det er rimelig bredt, at vi har fået nye kunder ind, fortæller Palle Martin.

Der er dog altid plads til forbedringer og justeringer. Palle Martin fortæller blandt andet, at virksomheden har fået en god balance i at få bearbejdet emner ude af huset.

- Det har i flere år været en naturlig del af vores DNA at samarbejder med overfladebehandlere. Nu arbejder vi hele tiden på at blive mere og mere skarp at bruge vores netværk af underleverandører til at bearbejde emner. De laver ting, som vi måske ikke selv kan, eller ting, som vi ikke selv har kapacitet til. Så har vi en god buffer ude af huset. Det er med til at give os fleksibilitet i både op- og nedadgående retning, når vi taler volumen og kapacitet, uddyber han.

Kunder spørger ind til leveringssikkerhed
I øjeblikket har underleverandøren rigeligt at lave. L-tek kan se ordrer til et pænt stykke ind i maj.

Læs også: AH Industries øjner enden på turnaround

Corona-krisen betyder blandt andet, at man er i en lidt tættere dialog med sine kunder end normalt.

- Der er en bekymring fra vores kunder, om deres forsyningskæde vil blive ved med at køre. Så de spørger, om vi er sikre på, at vi kan få materialer og holde produktionen kørende, siger Palle Martin.

- Vi er afhængige af danske kunder, som har internationale kunder. Og der kan jo ske ændringer fra dag til dag.

Den nye virkelighed med corona-virussen er dog også i tankerne.

- Vores største frygt er, at vi bliver syge. Corona-krisen spøger dog i baghovedet, for der er ingen, som kender dagen i morgen. Det er næsten værre end at skulle spå om vejret, tilføjer Lars Lund Nielsen.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.673