23948sdkhjf

Mir: - Vi er alvorligt påvirket

- Vi er alvorligt påvirket af coronakrisen, siger administrerende direktør Thomas Visti, Mir, Mobile Industrial Robots.

Salget er faldet væsentligt, men der sendes stadig robotter ud fra fabrikken i Odense.

- De sidste 8-10 dage er der sket en stor forandring. Vi havde faktisk et godt salg i USA i de første måneder af året, men det er bremset op. Så vi er bekymrede over, om USA går i stå nu. I Europa står det stille. I Kina har virksomhederne startet produktionen igen, og vores salgsfolk er også begyndt at besøge kunderne igen, siger han.

- Vi ender stadig med at præstere en vækst i første kvartal i forhold til første kvartal sidste år. Marts er meget påvirket, og vi er spændte på, hvordan de næste måneder forløber. Mange steder i verden er folk jo blevet sendt hjem, og de går slet ikke uden for en dør. Så ligger investeringer i nye robotter ikke lige til højrebenet. Men alle mand hos os er stadig på arbejde. Vi er ramt, men vi står stadig op, siger han.

160-170 funktionærer arbejder nu hjemmefra. Tilbage på virksomheden er 50-60 mennesker, der arbejder i produktionen og i afdelinger tæt på produktionen.

- Vi kører to skift. Et der møder ind klokken 3.30 til klokken 12.00 og et andet, der møder fra 12.30 til 21.00. Så de to skift møder ikke hinanden.

Det er blevet sværere for Mir at få komponenter til sine mobile robotter.

- Det er svært at få fat i nogle komponenter. Vi bruger mere tid og energi på at få vores dele hjem. I enkelte tilfælde har vi også været nødt til at opfinde nye løsninger.

Vi håber at starte efter påske
- Vi har ikke sendt nogle medarbejdere hjem, og vi har ikke trukket på nogle af de nye ordninger. Vi håber, at situationen stabiliserer sig, og at vi kan starte op igen og møde på virksomheden efter påske. Det bliver en ny fase, og man bliver nok nødt til at tage sine forholdsregler. Men jeg tror simpelthen ikke, at økonomien kan holde til, at vi holder hele Danmark lukket, siger han.

Rejse rundt i verden
Når coronaepidemien er kommet over sit højdepunkt, forudser Thoma Visti, at firmaets rejser rundt i verden kan blive vanskeliggjort. 98 pct. af Mirs robotter bliver solgt uden for Danmarks grænser.

- Der bliver udfordringer med at komme rundt i verden. Men vi har heldigvis regionale kontorer rundt i verden. Så det bliver dem, der i første omgang skal starte salg og service af vores robotter.

- Der kan blive et problem med teknisk support, fordi vores teknikere vil have begrænset mulighed for at flytte sig, siger han.

Planerne om et stort fælles byggeri sammen med Universal Robots i det sydlige Odense er ikke i fare. De to firmaer skal efter planen flytte ind i starten af 2022, oplyser Thomas Visti.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156