23948sdkhjf

Robotdirektør: - Det er på tide at åbne Danmark op igen

Nedlukningen af Danmark skader samfundet mere, end hvad godt er, og derfor er det på tide at lukke Danmark op igen.

Sådan lyder meldingen fra Enrico Krog Iversen, der er direktør i robotselskabet Onrobot, i et åbent brev til regeringen og Folketinget, hvor han uddyber den kritik, han for ti dage siden rejse i et interview med ITWatch.

Robotdirektøren understreger, at samfundet naturligvis skal passe på de svage og ældre, men han mener, at strategien med at lukke hele Danmark ned er meget voldsom.

- Og efter min mening også for voldsom. Vi begynder nu at se mange negative konsekvenser af den valgte strategi og ikke mindst af den måde, den bliver eksekveret på, skriver Enrico Krog Iversen, og fortsætter:

- Måske det nu vil være fornuftigt at give hele strategien et eftersyn og samtidig sikre, at de økonomiske konsekvenser ikke når et niveau, vi som samfund ikke efterfølgende kan håndtere. Når alt kommer til alt – og den endelige regning skal betales – er der kun en mindre del af befolkningen, der virkelig kan gøre en forskel, og det er det private erhvervsliv.

Ønsker plan for genåbning
Meldingen kommer, samtidig med at debatten om en genåbning er i gang på Christiansborg. Et flertal i Folketinget ønsker, at regeringen snart fremlægger en plan for, hvordan samfundet kan blive genåbnet, når det sundhedsfagligt kan forsvares.

- Vi står i den største krise siden Anden Verdenskrig. Vi er simpelthen nødt til meget snart at se en plan for, hvordan man vil åbne samfundet igen, når det bliver relevant, sagde Jakob Ellemann-Jensen (V) torsdag til Berlingske.

Regeringen understreger, at man gerne vil gå i dialog med partierne, om hvordan man bedst muligt kan åbne Danmark igen.

- Vi ønsker ikke at holde Danmark lukket én dag mere end nødvendigt, og vi er i gang med at forberede scenarier, lyder det fra finansminister Nicolai Wammen (S) i en skriftlig kommentar til Berlingske.

Ældre og svage bør isoleres
Enrico Krog Iversen peger på, at skatteindtægterne, der direkte og indirekte kommer fra det private erhvervsliv, er nødvendige, hvis vi skal opretholde vores velfærdssamfund.

- Uden de samme skatteindtægter kan vi heller ikke forberede os på samt håndtere fremtidige kriser – og corona er næppe den sidste udfordring, vi bliver udsat for, lyder det.

Direktøren understreger også, at erhvervslivet er helt essentielt, når der skal genskabes en sund økonomi efter krisen. Ifølge direktøren bør regeringen derfor lægge sin strategi om med det samme.

- Lad os få en drøftelse af, om det ikke er på tide, at vi isolerer de svage/ældre og måske dem, der har det direkte plejeansvar, men så genåbner resten af samfundet – det, tror jeg, både politisk og økonomisk vil være det bedste for Danmark, skriver han.

Gentager kritik
Det er som skrevet ikke første gang, at Enrico Krog Iversen kritiserer regeringens håndtering af krisen. For ti dage siden påpegede han overfor ITWatch, at han er stærkt uenig med den linje, der er valgt.

- Jeg er bekymret over den panik, man får skabt i samfundet på et meget lille grundlag. Og jeg er bekymret over den strategi, vores politikere har valgt at lægge for dagen i denne situation. Den er ikke voldsomt gennemtænkt, og konsekvenserne af en fejlagtig strategi for, hvordan man håndterer det her, kan være omfattende, sagde han.

Originalartikel: itwatch.dk/ITNyt/Profiler/article12041470.ece

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11