23948sdkhjf

Damvig: Vi er klar til at printe hospitalsudstyr

I takt med at flere danske covid-19 patienter indlægges, øges risikoen for at den danske hospitalssektor løber tør for udstyr eller mangler vitale komponenter.

Det er bagrunden for, at 3D printspecialisten Damvig A/S nu melder sig klar på det hold at industrivirksomheder, der vil sikre forsyningskæderne til sundhedsvæsenet ved hjælp af 3D-printet udstyr.

Det gælder eksempelvis viserer og ventiler til respiratorer, hvilket har været en mangel i hårdt ramte Italien.

- Vi stiller gerne vores kompetencer og kapacitet til rådighed i denne ekstraordinære tid. Uanset om det f.eks. handler om komponenter til respiratorer, ansigtsmasker, -skærme eller noget fjerde, er man velkommen til at henvende sig. Så skal vi nok rykke hurtigt. Vores eksperter er praktikere og vant til at føre en tæt dialog om tegninger og produktion. Damvig er klar til at handle, hvis ønsket er til stede, siger adm. direktør i Damvig A/S, Susanne Damvig i en pressemeddelelse.

Del af svenske Protokal
Damvig A/S, der er en del af den svenske Prototal AB koncern og dermed blandt Nordens førende 3D print-virksomheder. I dag produceres der løsninger til toneangivende virksomheder inden for en bred vifte af materialer (SLS, SLA, Polyjet, FDM, MJF, PUR OG Prototypeværktøj).

Damvig oplyser, at 3D printede løsninger er karakteriseret ved, at det er muligt hurtigt og lokalt at fremstille skræddersyede løsninger og at der er kort fra skitse til færdig kvalitetsløsning.

"Ud over at det hurtigt kan lade sig gøre at få fremstillet produkter, lægger 3D printede emner samtidig ikke beslag på det samme råmateriale som konventionelt producerede løsninger. Det gør at det samtidig både er billigere og mindre klimabelastende at 3D-printe emner. Da især aspektet om tilpassede seriestørrelser, nærhed og tid er afgørende faktorer i forbindelse med covid-19, er det vigtigt at vi rykker nu. På Damvigs fabrik i Taastrup kan man lokalt 3D-printe vitale sundhedskomponenter," lyder det fra Damvig A/S.

Se video her:

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141