23948sdkhjf

Kæmpe dansk ordre til norske nød-respiratorer

JVL A/S i Birkerød skal på få uger levere 1000 integrerede stepmotorer til brug i respiratorer til de norske sundhedsmyndigheder

Den danske producent af integrerede servo- og stepmotorer, JVL A/S i Birkerød, er blevet udvalgt til på meget kort tid at fremstille et stort antal af virksomhedens nyeste ServoStep-motor til brug i til det norske sundhedssystem.

I alt drejer det sig om motorer til 1000 nye respiratorer, som de norske virksomheder Lærdal Medical og Servi skal producere i Kristiansand til de norske sundhedsmyndigheder.

Leveres med ekspresfart

De 1000 respiratorer skal produceres med ekspresfart og til en lav pris. Det fortalte Tore Lærdal, administrerende direktør for Lærdal Medical, på et pressemøde i går tirsdag, hvor han også slog fast, at planen er at være i stand til at fremstille respiratorer så billigt, at de også er anvendelige globalt i lande med mindre stærke økonomier, når corona-pandemien rammer der.

På pressemødet tirsdag udtrykte statsminister Erna Solberg stor tilfredshed med samspillet og aftalen omkring den hurtige produktion af de 1000 respiratorer, og hun kaldte det usandsynligt er, at Norge selv vil få brug for alle respiratorene og dermed får mulighed for at bidrage internationalt.

JVL får meget travlt

I Danmark kommer aftalen til at give ekstra travlhed hos JVL, der indfører døgnproduktion i tre skift i alle ugens syv dage og alle kommende helligdage.

- I de her svære tider er JVL kun for glade for at være i stand til at hjælpe med produktionen af respiratorer, siger adm. direktør Mads Vernon Jørgensen.

Den danske motor fra JVL blev valgt blandt flere motorer efter en række grundige test og undersøgelser af kunden i Norge, og produktionen går i gang med det samme i Danmark. For den danske virksomhed med 40 ansatte er orden til Norge i den absolut tunge ende, og den norske ordre betyder også, at JVL kommer til at skubbe og forsinke ordrer for andre internationale kunder.

- JVL besluttede i begyndelsen af covid-19-udbruddet, at produktionen så vidt muligt skal holdes i gang, og vi kan nu se, at det var den rigtige beslutning, siger Mads Vernon Jørgensen med henvisning til, at det nu rent faktisk er muligt at levere de 1000 motorer til Norge.

Han henviser samtidig til, at JVL som konsekvens af det globale virusudbrud har fulgt alle officielle henstillinger vedrørende forebyggelse af smittespredning, og det gælder både øget afstand mellem medarbejdere og den udvidede brug af desinfektion. Kun produktionsafdelingen og et par nøglemedarbejdere møder fysisk ind hos JVL i Birkerød.

Integrerede stepmotorer

De motorer, der skal bruges i respiratorerne til de norske kunder, er integrerede stepmotorer fra den nye ServoStep-generation. De vigtigste nøglefunktioner ved disse motorer er i følge JVL, at alle komponenter er integreret i motorenheden, og det gælder både encoder, controller- og driver-elektronik samt understøttelse af Ethernet-kommunikation.

Læs her, hvad det norske nyhedsmedie NRK skriver om den store respiratorordre:

Klik og læs NRK's historie om nød-respiratorer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078