23948sdkhjf

Sorte tal hos Blue Ocean Robotics

Da alle regninger og skatten var betalt, stod der i 2019 5,5 mio. kr. tilbage på bundlinjen i Blue Ocean Robotics’ Holdingselskab, som netop har præsenteret sit 2019-regnskab for sin ejerkreds.

Resultatet kommer efter et år, hvor der er investeret 40 mio. kr. i at gøre flere nye robotter klar til verdensmarkedet i datterselskaberne Beam Robots, som nu hedder GoBe Robots, og også UVD Robots og PTR Robots.

På trods af de massive investeringer har holdingselskabet en egenkapital på 130 mio. kr. samt likvide midler på 56 mio. kr. til yderligere investeringer i udvikling og vækst.

Trods ganske megen turbulens på det globale marked i disse måneder, forventer Blue Ocean Robotics ikke nedgang i sit samlede salg i 2020. Tværtimod er der udsigt til driftsoverskud i UVD Robots i 2020 og i GoBe Robots i 2021.

- Vi er godt tilfredse med resultaterne og udviklingen i Blue Ocean Robotics. I 2019 intensiverede vi investeringerne i kommercialisering og produktudvikling i vores datterselskaber. Både i UVD Robots og i vores to andre datterselskaber forventer vi, at 2020 vil blive det store gennembrudsår. Det betyder, at vi forventer at fortsætte med at ansætte flere folk, særligt med fokus på salg og markedsudvikling samt produktionsmedarbejdere for at kunne holde trit med ordrebogen, siger CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager, i en pressemeddelelse.

Opjusterede vækstforventinger
I UVD Robots oplever man lige nu enorm efterspørgsel som følge af coronakrisen. Efterspørgslen fra hele verden på desinfektionsrobotterne fra Odense er faktisk vokset så voldsomt i første kvartal, at UVD Robots netop markant har måttet opjustere vækstforventningerne til sit salg i år.

Blandt andet har en forhandler i Kina bestilt et trecifret antal af de danske robotter, efter at have sammenlignet produktet med kinesiske og amerikanske løsninger. Robotterne er desuden at finde i over 50 lande blandt andet i Taiwan, Sydkorea, Japan, Italien, Spanien med flere.

Mange nye danske jobs
Blue Ocean Robotics skaber med sin globale vækst også lokal vækst i Odense, hvor hovedkontoret i løbet af 2019 har øget staben betydeligt og snart sprænger rammerne i sit nuværende domicil.

Derfor flytter Blue Ocean Robotics i nye rammer i sommeren 2020, hvor der med fem gange flere kvadratmeter også er betydeligt bedre plads til at skalere produktionen af robotter.

Blue Ocean Robotics var ved udgangen af 2019 cirka 127 personer fordelt på over 28 nationaliteter, og per dags dato er 145 beskæftiget i den danske robotkoncern. For øjeblikket søger koncernen 20 yderligere medarbejdere til blandt andet robotproduktionen i Odense.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079