23948sdkhjf

Så pakkes der aluminium per automatik

Alumeco har taget et nyt højlager til 22 millioner i brug. Det pakker aluminiumsdelene automatisk

Der er udsigt til effektivisering af produktionen hos Alumeco, efter at aluminiumsgrossisten netop har taget et nyt højlager i brug.

Det er Odense-virksomhedens tredje højlager.

Det ny lager har kostet 22 mio. kr. Det er beregnet til rør og profiler, og der er indrettet en automatisk pakkestation, som kan pakke rør og profiler sammen til kunderne.

- Vi skal bruge færre hænder. Det er en stor optimering. Anlægget pakker og wrapper automatisk profiler og stænger. Én mand kan betjene hele pakkestationen, fortæller administrerende direktør Per Thanning Johansen.

Der er tale om et højlager fra schweiziske Fehr, som Alumeco også har brugt som leverandør til sine to eksisterende højlagre.

- Anlægget kører upåklageligt. Vi har rigtigt gode erfaringer med Fehr, siger Per Thanning Johansen.

Højlageret er placeret i en eksiserende bygning. Lagret er 7,5 meter højt, og det består af 2.070 kassetter med forskellige aluminiumsrør og -profiler. En bred transportrobot plukker varer og bringer dem hen til pakkeenheden.

Hurtigere og mere effektivt
Per Thanning Johansen siger, at højlageret betyder, at Alumeco kan betjene sine kunder hurtigere og mere effektivt, og at det er vigtigt på et konkurrencepræget marked.

- Kundernes forventninger til os stiger hele tiden. Vi skal kunne give dem materialerne præcis, når de skal bruge dem.

Hvor hurtigt er investeringen tjent hjem?
- Ja, hvis alt går som planlagt, så er investeringen tjent hjem på mellem tre og fem år. Det kan man jo ikke klage over, siger Per Thanning Johansen.

Han siger, at der stadig er lidt manuelt arbejde ved pakningen.

- Der skal stadig bruges nogle hænder, fordi profiler og rør er så forskellige i størrelser og dimensioner, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221