23948sdkhjf

Fremadstormende Timedico er solgt til tysk koncern

Den otte år gamle virksomhed Timedico er blevet solgt til tyske Sarstedt AG & Co.

Timedico producerer avancerede transportsystemer til blodprøver under varemærket Tempus600 og har været i stor vækst. Systemet gør det muligt at transportere prøver fra prøvetagning og prøveopsamling direkte til laboratoriet. Det skærer for eksempel lang tid af en blodprøvetagning på et hospital.

Køberen er den familieejede koncern Sarstedt. Koncernen er en af de førende producenter af engangsforbrugsartikler til laboratorier og hospitaler. Det er blandt andet blodprøveglas, men også blodprøveudtagningssystemer og automatiseringsløsninger til den præanalystiske del på laboratorier, og her ligger synergierne i opkøbet lige til højrebenet.

Direktør fortsætter
De hidtidige ejere af Timedico er Daniel Blak og Peter Sørensen og førstnævnte fortsætter i rollen som administrerende direktør.

Daniel Blak kalder Sarstedt for det bedste match. Og han peger på, at der er mange muligheder i tyskernes globale fodaftryk. Samtidig supplerer systemer og produkter hinanden, fordi Sarstedt tager over, hvor Tempus600 slutter.  

- Jeg ser frem til en utroligt spændende fremtid, hvor vi med støtte fra Sarstedt vil være i stand til markant at udvide vores tilstedeværelse i flere lande og udnytte potentialet i Tempus600 fuldt ud, siger Daniel Blak.

Sarstedt har købt 80 procent af Timedico og har samtidig sikret sig retten til at købe de sidste 20 procent, som Daniel Blak ejer, i den nærmeste fremtid. 

Perfekt tilføjelse
Den tyske koncern beskæftiger 2800 ansatte, har 14 produktionsfaciliteter i henholdsvis Europa, Nord- og Sydamerika og Australien og 33 salgsorganisationer spredt rundt i verden.

Timedico har 20 ansatte og sælger sit system i over 20 lande, har filialer i Sverige og Benelux og et joint venture-selskab i Thailand.

- Med deres produktportefølje er det en perfekt tilføjelse til os, og vi er glade for en sammenhængende og unik produktportefølje til hele den præ-analytiske arbejdsgang. Vi har arbejdet med opkøbet i mange måneder, og vi er glade for, at det lykkedes os at afslutte købsaftalen, siger Rainer Schuster, der medlem af direktionens salg/forskning og udvikling hos Sarstedt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094